Kadanz - Blik op Oneindig (1989)

Label: Cloud

1. Dagen Dat Ik Je Vergeet (4:39)
  2. Vuur en Vlam (3:46)
  3. Zal het Ooit Anders Zijn (Milaan) (3:40)
  4. Schip Gestrand (3:06)
  5. De Stad Die Vrijheid Heet (4:11)
  6. De Wind (3:28)
  7. Voor Altijd (3:56)
  8. Kristal (4:07)
  9. Alles of Niets (3:22)
  10. In het Donker [Zien Ze Je Niet) (1989 Remix] (3:24)
  11. Dagen Dat Ik Je Vergeet [12" Remix] (6:24)
avatar van Nicolage Rico
Jammer dat "Intimteit" niet op deze album staat, want dat is een heerlijk nummer. "Dagen dat ik je vergeet" doen mij verlangen naar de zomer van '99, toen ik dit liedje vaak draaide.. Een goede cd. "De wind" is ook een goed lied.

En er zijn dagen dat ik je vergeet

Een van de beste nederlandse teksten ooit!!!

kasper schreef:
En er zijn dagen dat ik je vergeet

Een van de beste nederlandse teksten ooit!!!

Inderdaad, een pakkende tekst.

avatar van SemdeJong
In het donker is een van de mooiste Nederkandstalige nummers. Deze cd destijds plat gedraaid. Woonde net op mij zelf toen deze cd uitkwam. Is van het begin tot het einde goed. Pak hem gelijk uit de kast om dit weekend te gaan draaien.

avatar van foxhusky
De versie van In het Donker op dit album is slechts een remix, helaas niet het origineel. Dat is jammer, want de remix is zeker geen verbetering...

Wat dit album wel sterk maakt zijn de nummers "Dagen dat ik je vergeet", "Vuur en Vlam", "De stad die Vrijheid heet" en "De wind". Stuk voor stuk prachtige nederpop nummer met mooie teksten van Frans Bakker.

avatar van echoes
Zeker een mooie plaat ja met het prachtige "Dagen dat ik je vergeet" (wat trouwens door de riedeltjes wel erg veel aan "Nikita" van Elton John doet denken) en "Schip gestrand".

Het werkelijk sublieme Dagen Dat Ik Je Vergeet is nooit een echte hit geworden.

Hetzelfde geldt voor De Wind.

Maar af en toe hoor je nog eens op de radio voorbijkomen...
En dan zucht ik nog eens diep.

Heerlijke Nederpop. Blik op Oneindig kwam uit in 1989 maar de productie is typisch 1983.

echoes schreef:
met het prachtige "Dagen dat ik je vergeet" (wat trouwens door de riedeltjes wel erg veel aan "Nikita" van Elton John doet denken).

Niet gek, omdat de producer van Kadanz bedacht dat zo'n keyboardpingeltje als in Nikita wel leuk zou zijn.

avatar van vigil
Enkel is "Dagen" wel een stuk beter

avatar van sierrra
Dit album via Marktplaats voor een leuk prijsje kunnen bemachtigen. Ben erg benieuwd of ik de onbekende nummers ook kan waarderen. Dagen, Wind en in het Donker zijn voor mij echte jaren 80tig klassiekers.

avatar van sierrra
CD valt me niet tegen. Naast de bekende nummers vind ik De Stad Die Vrijheid Heet en Voor Altijd mooie songs. De remix van In het Donker valt ook niet tegen. Het enige nummer dat ik wat minder vind is Alles of Niets. Dit klink wat geforceerd hip en heeft een heel flauw refrein.

avatar van edje1969
Dit album moet het niet van de productie hebben. Wel van enkele sterke nummers zoals De Wind. Ooit nog live zien optreden in Utrecht. Mijn luistertip is vooral De Stad Die Vrijheid Heet. Daar zingt Mildred Douglas ook nog op de achtergrond. Net zo mooi aanwezig als destijds op Kronenburg Park van Frank Boeijen Groep.