Frei.Wild - Gegengift (2010)

1 stem

12. Auf Einem Neuanfang
  13. Die Hoelle Schenkt Uns das Licht
  14. Nicht den Tag
avatar van platedraaier
Deze cd heb ik tijdens mijn vakantie in zuid tirol in Italie aangeschaft. Nu is het helaas zo dat de cd`s daar erg duur zijn. Gemiddelde prijs lag rond de 20 euries. Bovendien was het aanbod bedroevend.
Ik heb deze bij een heel klein winkeltje gekocht, omdat ik het de mevrouw van de winkel het het meest gunde. (ik denk dat ze hooguit 1000 cd`s had staan, waarvan de meesten uit de jaren `90 kwamen en gewoon 21,99 moesten opbrengen en wat hardware)
Ook een cd van de Bohse Onkelz meegenomen, omdat die hier zo moeilijk verkrijgbaar zijn en een tijdje met haar zitten praten over de handel en vooral het gebrek eraan.
Nu vind ik het altijd leuk om een muziekje van een plaatselijke band mee te nemen en de keuze viel op deze heren.(18 euro )

Over de cd:
Lekkere meezingbare punkrock. Grappig ook dat het duitstalig is. Maar in die buurt woedt nogal een taalstrijd en iedereen spreekt daar duits. De teksten zijn zowel grappig als serieus. De muziek ligt tussen oi en metal en hier en daar een vleugje pop en ska. De band is sinds een jaar of 2 in duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en noord Italie overigens behoorlijk bekend. Ik had er nog nooit van gehoord. Een beetje aan de softe kant, maar toch zeker een leuke cd.

De andere cd`s zijn ook erg goed. Jammer dat ze zo duur zijn daar, anders had ik ze allemaal meegenomen. "Hart am Wind" moet er zeker bij komen.