Howard Shore - Ed Wood (1994)

Canada
Score
Label: Hollywood

1. Main Title (5:08)
  2. Backlot (1:09)
  3. Mr. Lugosi / Hypno Theme (1:58)
  4. Beware (0:59)
  5. Glen Or Glenda (1:20)
  6. Eddie, Help Me (1:58)
  7. Elmogambo (3:22)
  8. Bride of the Monster (1:20)
  9. I Have No Home (1:23)
  10. Kuba Mambo (1:55)
  11. Nautch Dance (1:30)
  12. Angora (1:28)
  13. Sanitarium (3:44)
  14. Ed & Kathy (1:31)
  15. Elysium (2:19)
  16. "Grave Robbers" Begins (1:19)
  17. Lurk Him (1:08)
  18. Ed Takes Control (4:09)
  19. Eddie Takes a Bow (1:02)
  20. This Is the One (1:59)
  21. Ed Wood [Video] (3:23)
neo
Burton liet Elfman voor een keer links liggen om Shore te gebruiken voor de score. Echter Shore doet precies hetgeen wat je altijd van Elfman verwacht bij een Burton film. De b-film thematiek van de film zorgt voor theremin gebruik, precies op de manier zoals Elfman ook voor Mars Attacks deed. Neem ook Morricone die perfect Carpenter nadoet voor The Thing. Allemaal prima in de de jaren 50 sfeer. Shore probeerde een leerling van de theremin uitvinder te krijgen vanuit Moskou, maar dit lukte helaas niet. Een franse neef van de theremin, de ondes martenot, werd tijdelijk gebruikt om een echte theremin na te bootsen, waarna er wel een eentje beschikbaar kwam voor de score. 4 sterren

neo schreef:

Al deed Howard Shore het 2 jaar voordat Danny Elfman het toe zou passen, waardoor het in feite juist andersom is, toch? Ik merkte laatst op hoe dat originele theremin gebruik van Elfman gewoon niet eens van Danny afkomstig is, waardoor Mars Attacks! toch ineens dat principe krijgt van een voor mij met terugwerkende kracht afnemende originaliteit en een hogere waardering van Shore. Achja, de 2 zijn goede vrienden, het zal onderling vast wel besproken zijn.

neo
Doelde trouwens met hetzelfde als Elfman doen niet meteen in de eerste plaats op de theremin zelf maar op een freakyaanpak..

Tja, dan denk ik toch dat dat meer te maken heeft met de films van Burton. Die zijn gewoon apart, en vragen eenzelfde aanpak wil de score goed aansluiten...

avatar van thomzi50
Anders dan het andere werk dat ik van Shore kan, maar ook dit vind ik een interessant plaatje. 3,5*

avatar van thomzi50
Nee hier mag toch wel wat vanaf. Het is effectief in de film, het heeft wel wat op cd, maar toch gaat het meeste als je het los luistert verloren. Het klinkt wat te eenvoudig en vooral wat teveel van hetzelfde daarvoor; hoewel dat deels de charme is, dat simpele sprookjesachtige, weet het me me muzikaal gezien niet altijd evenveel te boeien.

Aquila
neo schreef:
Precies, altijd moeilijk te begrijpen geweest waarom hier nu precies gewisseld is tussen Elfman en Shore. In de film werkt het perfect als losstaande muziek stuk minder.