Dewi - Power of Now (2011)

Label: Diesel Joy

9. Miss Celie's Blues
  10. Sour [Party Mix]
  11. Through My Hands [Acoustic]
avatar van Angelo
Toen ik zag dat Dewi een nieuw album uitbracht dit jaar, was ik om een of andere reden best benieuwd wat ze er deze keer van maakt(e). Ik heb het album nu een paar keer beluisterd, en ben echt positief verrast. Van de drie albums die ze ondertussen op haar naam heeft staan, is dit zelfs haar beste, vind ik tenminste. Er is veel afwisseling; van akoestische nummers tot bombastische soul-geïnspireerde nummers. Haar stem is misschien wel niet echt bijzonder, maar het heeft toch iets moois over zich.

Sour en Through my hands staan er maar liefst twee keer op, wel in verschillende versies. Overbodig, zou je denken. Toch klinken zowel de akoestische versies als de ‘dance’ versies van beide nummers erg mooi. Ik zou geen keuze kunnen maken, als ik zou moeten kiezen welke versie(s) ik zelf het mooist vind. De akoestische versies werken erg ontspannend in de vroege uurtjes, terwijl de dance versies het best tot hun recht komen in de avonduren. Verdere opvallende nummers zijn de twee covers Miss Celie’s (Dewi’s) Blues en Just the way you are. Beiden worden gebracht met een geheel eigen draai. Vooral de Bruno Mars cover, die voor deze gelegenheid op instrumentaal gebied gestript is tot de basis en omgetoverd is in een akoestische setting, klinkt erg mooi (en vooral ook puur). Erg mooi gedaan.

Het hoogtepunt is echter het pop / dance nummer Louder. Het refrein is zo aanstekelijk dat het na één luisterbeurt al niet meer uit je hoofd te krijgen is. Vooral de melodie is erg mooi. Echt een fijn liedje die ik deze zomer veel heb beluisterd. Tekstueel is het wel eenvoudig trouwens, maar eenvoudig is niet altijd slecht, zo blijkt maar weer. My neighborhood en The joke is on you zijn wel lekkere, ook redelijke bombastische nummers die een bepaalde soulvolle vibe uit de sixties uitademen, maar dan in een modern jasje. Productioneel steekt het erg mooi in elkaar, en het grote contrast wat betreft materiaal (akoestisch versus bombastisch) vormt absoluut geen probleem; het is zelfs aangenaam te noemen.

Leuke, onverwachte verassing. Drie-en-een-halve ster.