Tech N9ne - Anghellic (2001)

Label: Strange

1. Devil Boy (4:32)
  2. Hellevator (0:16)
  3. Tormented (4:22)

met Grant Rice

4. Stamina (0:15)
  5. Sinister Tech (3:25)
  6. Psycho Messages (1:02)
  7. Psycho Bitch (4:31)
  8. Real Killer (2:38)
  9. Cursed (4:36)
  10. Suicide Letters (4:06)
  11. Purgatory (0:21)
  12. It's Alive (5:01)
  13. Einstein (3:57)
  14. Breath (4:22)
  15. Who You Came to See (4:18)
  16. Wake Up Call (0:42)

21. Heaven (0:36)
  22. Twisted (6:14)

met Roger Troutman

Hypno
TECH N9NE echt deze gast is ziek.
Z,n flow is heerlijk energiek en komt met een overtuigende delivery z,n stem is lekker scary en damn wat kan deze gast snel rappen.
Tech N9ne is absoluut een van de beste Mc,s ooit.
Hoe kunnen zo weinig mensen hem kennen.

eazyfan
Ik hou het momenteel op 3,5*. Suicide Letters en This Ring zijn erg goede tracks. De beats zijn dope, zijn skills zijn er ook 100%. Geen irritante refreinen meer. Kan nog stijgen, maar ook dalen.

ShockingFear
Tech N9ne is simpelweg ongelofelijk z,n flows en lyrics zijn Ongekend voor de hiphopwereld. op Angellhelic rapt Tech Over z,n persoonlijke leven en worstelt ermee en z,n Gedachtes over de wereld. En iedereen met een beetje Verstand van het leven voelt dit album punt. als je van Echte Hiphop houdt met ziel en hart erin dan is dit het Ultieme album maar als je van inspiratielose bling, bling i Got money bitch shit houdt is dit waarschijnlijk te diep Voor je.

ShockingFear schreef:
Is dat een reactie op mij? Ik stemde dit wel 3,5*, jij stemt alles van Tech N9ne 5*, dat is wel best overdreven, dit wordt van mij zeker nog 4*, en check maar eens mijn top10, er zit daar niks van dat Bling Bling-zooi er in. Suicide Letters is prachtig.

eazyfan schreef:
Ik stemde dit wel 3,5*,
Correctie 4*, wordt gewoon beter met de tijd, Suicide Letters is een prachtige track, This Ring en Einstein zijn ook super. Stamina is waarschijnlijk mijn favo skit ooit, daarin flowt deze gast aan kogelsnelheid, jammer dat het geen track werd.

eazyfan
Damn wat is dat refrein van Going Bad prachtig, echt om kippenvel en tranen van te krijgen. (Nou figuurlijke tranen), die tekst zit ook gewoon erg goed in elkaar. Deze Cd is wel erg goed, begint goed, eindigt beter. 4* Blijft wel verdiend staan, Tech N9ne heeft op sommige momenten gewoon van die prachtige tracks met geweldige inhoud en op een ander moment is het een beetje skipwerk. Het begin is wel minder, in het midden wordt is zo ongeveer het toppunt, einde is ook niet zo slecht. Suicide Letters en This Ring blijven 2 uiterst vette track, Going Bad is ook zeker erg de moeite waard, de rest gaat van minder naar goed maar niet zoveel speciaals.

[Edit: Dat refrein van Suicide Letters is ook uiterst Prachtig ]

Social_Mask
Suicide Letters is meesterlijk idd. Ik vind Tech N9ne een goede rapper met een snelle en energierijke flow. Hijs een beetje gek
Al met al een uitstekende rapper alleen vind ik dit album iets te lang. Ik kan niet zo lang naar hem luisteren. Het begin en het einde zijn niet echt speciaal, maar het middenstuk is behoorlijk goed. Als Suicide Letters op het einde was....
Beetje iets als Suicidal Thoughts van Biggie.

Geef hier 3,5* misschien verhoog ik hem ooit.

En jah, Stamina is ook erg goed.

Relax
Perfectie, die sfeer maakt me af en toe angstig, je moet er wel zin in hebben.

lambf
Met een hoog gemiddelde als deze verwacht je toch heel wat van een album. Maar nee, het blijkt helaas een rotte appel te zijn waar ik heb geprobeerd de gezonde stukken er nog uit te peuteren. Al bij het begin van het album moet je moeite doen om het niet gelijk af te zetten. Ongelofelijk pretentieuze nummers die een donkere of angstige sfeer zouden moeten creëren, maar hierin wordt jammerlijk gefaald. Dit ligt niet zo zeer aan de producties,hoewel de producties meestal niet echt tot de verbeelding spreken. Af en toe zijn ze wel goed - Einstein - maar meestal zijn ze maar matig - God Complex - of zelfs vreselijk slecht zoals bij Tormented. Wat dit album nekt is Tech N9ne. Vreselijk hoe hij voor het grootste deel schreeuwerig door de nummers heen dendert, en dat terwijl hij nauwelijks energiek overkomt. Zijn uitspraak is overdreven en zijn stem is gewoon onaangenaam. Verder is het ook vrij vervelend hoe hij af en toe slist en hijgt als een gek, zoiets schotel je je luisteraars gewoon niet voor!

Relax
Dan heb jij denk ik een ander album beluisterd.

Nauwelijks energiek... ?

lambf
Er zit wel degelijk energie in, maar het komt niet over. Hier en daar wordt het wel opgewekt, maar of door Tech N9ne of door de productie wordt deze juist om zeep geholpen doordat het zo geforceerd is.

Hypnotick
Niet energiek ? hahaha Volgens mij heeft Lambf dit album geluisterd in comatoestand.

Maar even serious mensen dit album geeft je letterlijk het gevoel dat je een compleet leger aankan in je eentje. maar de ongelofelijke energie, sfeer en absolute perfectie die het album bezit. kan ook een nadeel hebben voor mensen met grootheidswaanzin want zoals ik al zei geeft dit album je het gevoel een compleet leger aan te kunnen dus dat in combinatie met grootheidswaanzin kan wellicht gevolgen hebben. dus als je ook maar enige intresse voor muziek hebt, is dit album verplichte kost. niet alleen voor hiphopliefhebbers maar ook voor mensen die ook maar een klein beetje liefde voor muziek in het algemeen hebben. want laten we eerlijk zijn dit album ontstijgt hiphop en zijn wetten. maar sterker nog, niet alleen voor muziekliefhebbers is dit verplichte kost. nu ik erover nadenk is dit album perfect om door sporters voor een wedstrijd geluisterd te worden. want dit album in combinatie met met enig talent in je genen = garantie voor winst. eigelijk is dit album gewoon een soort drugs en nog legaal ook tenminste als je hem niet gedowload hebt dan.

grimy_jason
Momenteel een 3,5 * , ik had toch een meer duistere en donkere cd verwacht dan dit.
Einstein is wel een toptrack, Suicide Letters is zo'n track die veel te rustig en saai is, Twisted begint zeer dope met die donkere sound en dan zo na 30 seconden is het zo'n saaie rustige track LOL dus ja ook wel een minpunt en zo is het wel met de meeste nummers op deze cd.
Tech N9ne is zeker een dope MC, maar er staan geen echte toptracks op buiten Einstein dan dat is een zeer goed nummer.

avatar van Jorge-E
Holy shit! dit is super vet!!!!

Dit gaat hoog scoren bij mij.

Rene1979
hmmm Ik ben soms verschrikkelijk overtuigd door ~Tech N9ne...
Dit is ok maar nog. niet meer dan dat dus een 3 met GP

avatar van Jorge-E
Zucht... Ik ben nog maar eens de originele versie van Anghellic aan het beluisteren. Wat een prachtplaat.

Planet Rock 2K , Freak en Here I Come staan hier nog op.
Op Reparation staan Hell Boy en aangepaste versies van andere tracks die op de originele staan. Zo is Psycho Bitch volledig verpest. Zonde dat ze die originele versie niet meer verkopen, die is naar mijn mening veel beter dan Reparation.