Amy Lashley - Travels of a Homebody (2011)

Folk / Roots
Label: Wanamaker

1. Kiss Indiana Goodbye (3:47)
  2. Who Am I Kidding (2:37)
  3. Lil' Red Girl (2:46)
  4. Night with No Moon (3:31)
  5. Emmett Till (4:21)
  6. Old Man Don (2:44)
  7. Homebody Blues (3:35)
  8. Happy-O (3:11)
  9. Ode to Middle Age (3:29)
  10. Wrong Side of Gallatin (4:24)
  11. Livin' on Beans and Cornbread (2:39)
  12. Older Brother (3:02)
Amy Lashley is redelijk onbekend, ook in het americana/roots wereldje. Ze is echter de echtgenote van Otis Gibbs, die deze plaat produceert en ook meespeelt.
Otis is vaak op pad over de gehele wereld om op te treden, dit in tegenstelling van Amy. Mede door haar hoogsensitieve inborst is een optreden not done. We moeten het doen dus met haar platen. En deze tweede staat toch vol met prima muziek en teksten die er toe doen. Amy heeft alle nummers zelf geschreven, de nummers gaan over zaken die thuis gebeuren, maar ook wat politiek geladen teksten schuwt ze niet. Night with no moon gaat over de donkere Esmett Till, die gelynched werd.omdat men dacht dat hij wat met een blank meisje zou hebben. De daders/moordenaars werden opgepakt, maar later toch vrij gesproken. Ook Bob Dylan heeft hier in 1962 een nummer aan gewijd, dat pas veel later is uitgegeven (in de bootleg series).
Zo staan er meer prachtige nummers op. Amy kan prima zingen, heeft een mooie stem en gelukkig is de plaat erg sober geproduceerd. Mooie alt country, zo nu en dan wat bluesy of jazzy en vaak folk a la Gillian Welch.
Een mooie plaat in de roots muziek, een aanrader.