Mercedes Sosa - Misa Criolla (1999)

Argentiniƫ
Wereld
Label: Decca

1. Misa Criolla: Kyrie (5:00)
  2. Gloria (8:21)
  3. Credo (3:23)
  4. Sanctus (3:06)
  5. Agnus Dei (3:23)
  6. La Anunciacion (2:08)
  7. La Peregrinacion (3:52)
  8. El Nacimiento (3:15)
  9. Los Pastores (3:05)
  10. Los Reyes Magos (2:17)
  11. La Huida (3:57)
dutch2
Religiositeit met een warm kloppend hart. Curieuze, maar bijzonder geslaagde combinatie van conventioneel kerkelijk gezang en Latijns Amerikaanse passie.

Deze muziek werd trouwens uiterst effectief gebruikt in de film 'Buongiorno, Notte' een film waarin sowieso veel religieuze zaken aan bod kwamen.

avatar van sq
sq
Niet mijn favoriete uitvoering van dit stuk, en ook niet mijn favoriete Mercedes Sosa. Wel blij verrast dat albums als deze ook op MuMe staan.

Geweldige muziek. Heb vandaag een andere versie van de Misa Criolla gehoord van José Gareras (of hoe je het ook maar schrijft) - een tenor dus - maar die haalt het qua emotie niet bij Mercedes Sosa!

Film Buongiorno Notte vond ik overigens ook een geslaagde film moet ik zeggen