De Ohio Players hebben een aantal zeer leuke nummers in hun catalogus staan, maar op dit album zijn die niet goed vertegenwoordigd. Voor een compilatie, want dat is Climax, een compilatie, vind ik dat uit de samenstelling niet voldoende blijkt dat ze een fantastische formatie waren. Veel nummers zijn weinig tot niet interessant. Zo is de What’s Going On-cover omgetoverd tot 'n soort feestnummer (misschien een uitstekende keuze voor carnaval nu, alleen houd ik a: niet van carnaval, en b: van de Ohio Players’ versie van de Gaye-klassieker evenmin). De grootste euvel is dat de bijzondere tekst in dit arrangement slechts een bijrol krijgt, terwijl juist de tekst verreweg het belangrijkste aspect van het nummer is! De boodschap komt totaal niet over en gaat zelfs verloren. De Proud Mary-cover is ook al niet geslaagd. De mooiste versie is verreweg de opname van Ike and Tina Turner, daar hoor je vuur! Geen enkele andere versie komt ook maar enigszins in de buurt van het magistrale duo, want zelfs 't origineel van CCR is stukken minder, en deze van de Ohio Players is naar mijn smaak te langdradig. Veel te lang uitgesponnen en er is geen magie te bespeuren; daar gaat het mis. De enige topper vind ik Players Ballin’; dat is immers het enige moment dat het album daadwerkelijk losbarst met energie. De overige tracks vind ik niet vervelend om aan te horen, maar ik word er niet warm of koud van, om 't zo maar eens uit te drukken. Ze zijn allen prima muzikanten, maar er zit gewoon verdomd weinig sfeer in deze verzamelaar. Ik denk dat je met een (willekeurig) studio-album van hen beter af bent dan met deze compilatie. Als je op zoek bent naar climax, kan je het beste dit album aan je voorbij laten gaan.