Jaratondo - Echo Orbit (2011)

1 stem

4. Echo Orbit 4 (4:14)
  5. Echo Orbit 5 (6:08)
  6. Echo Orbit 6 (5:28)
jeko
Geen noise dit keer, maar meer noisy electronic, ambient achtige tracks. Alles gefabriceerd met een kapotte Vorg Echo - Orbit en een oud bakken Casio SA -1 130 sound Tone Bank en wat andere junk!
Kapot in de zin dat af en toe de tape v/d Vorg soms er mee stopt of begint te slepen. Hierdoor krijgen de loops een eigen geluid. (hoop ik)

Nr 1 is vrij harsh, nummer 4 en 5 hebben een Tim Hecker achtige kwaliteit. Toch hoor ik liever HN of HNW van Jelle. Leuk experiment wel en het is zeker niet slecht.

tuktak
nice hoesje (anders dan die hier te zien is). afentoe ongemakkelijk, afentoe idd droney warmig, van mij hoeft het zeker niet perse hard.

sendotsklin
Net weer eens opgezet, en man wat is dit vet!

jeko
Cool! Thanks

Tweede Jaratondo komt er binnenkort aan

sxesven
Sterke schijf is dit toch, zeg - hulde Jelle. De zo goed hoorbare degradatie vind ik zo heerlijk; een extreem analoog, authentiek en, tja, noem het maar 'vintage' geluid. Ech Orbit 5 zou zo een of andere spacy compositie kunnen zijn van een jaren '60 proto-noiser, bijvoorbeeld. Heerlijk! Dat het lang niet allemaal harsh is deert voor geen meter, en ik vind absoluut zowel de harshere als de 'softere' tracks heel fijn. Het ingetogen Echo Orbit 4 is daarbij mijn favoriet. Nogmaals, sterke schijf!