Gridlink - Orphan (2011)

4. Scopedog (1:24)
  5. Red Eye (1:06)
  6. Cargo 200 (0:07)
  7. Thorn Farmer (0:54)
  8. Embers, Blood and Treasure (1:02)
  9. I Accept Your Last Wish (0:58)
  10. Hearts (0:49)
  11. Flatworlder (1:10)
  12. The Last Red Shoulder (1:27)
avatar van niels94
En hij staat er op Ook deze vind ik erg goed, evenals zijn voorganger. Veel lawaai, maar wel hele goede met sterk gitaarspel, die snel en hard is maar vol melodie, en die ongelooflijk strakke, snelle drums. Een energiestoot van jewelste.

avatar van Don Cappuccino
Soms kan een nieuwsbrief voor mooie dingen zorgen. Zo ben ik geabonneerd op de online newsletter van Hydra Head en daar stond dat de band GridLink een paar gratis concerten geeft in Amerika. Daaronder stonden nog wat zeer positieve reviews van de nieuwe EP Orphan en toen was ik wel erg nieuwsgierig.

Was Amber Gray al geweldig, Orphan gooit er nog een schepje bovenop. Dit staat nu bij mij bekend als het beste grindcorealbum aller tijden. Dit is echt onvoorstelbaar. 12 minuten lang wordt er op een gestoord hoog tempo gemusiceerd maar nog hebben ze meer te vertellen dan sommige met een album van 35 minuten.

Veel informatie dus. Maar het is zeker niet alleen maar geraas. Takafumi Matsubara is waarschijnlijk een van de betere gitaristen in het genre en zorgt zelfs voor flink wat melodie in de nummers. Knap hoor.

De zanger komt van Discordance Axis en staat bekend om zijn enorme gekrijs. En zelfs nog verstaanbaar, dat hoor je niet vaak. De zang staat niet te hoog in de mix.

En dit is echt puur. Volgens mij is dit in 1 keer opgenomen, de drummer tikt namelijk heel snel na het laatste nummer weer af. Tot nu toe het beste van 2011. 5 sterren natuurlijk. Grindcore is nooit zo goed geweest.

avatar van niels94
Deze is inderdaad nog beter dan de vorige! Wederom een explosie van energie, technisch spel en screams, ditmaal ook lage grunts, die erg goed zijn.

avatar van Gloeilamp
Het klinkt inderdaad erg goed allemaal!
Is het vorige album ook de moeite waard?

avatar van Don Cappuccino
Zeker, Gloeilamp. Ik heb Jon Chang (de zanger) trouwens op Last FM en hij zei dat ze bezig zijn met het schrijven van nieuw materiaal!

avatar van Gloeilamp
Oke dan geef ik die ook eens een kans!
Ben benieuwd!