Paula Abdul - Spellbound (1991)

Label: Virgin

1. The Promise of a New Day (4:33)
  2. Rock House (4:11)
  3. Rush Rush (4:53)
  4. Spellbound (4:49)
  5. Vibeology (5:15)
  6. Will You Marry Me? (4:26)
  7. U (4:06)
  8. My Foolish Heart (4:11)
  9. Blowing Kisses in the Wind (4:42)
  10. To You (3:31)
  11. Alright Tonight (4:29)
  12. Good Night, My Love (Pleasant Dreams) (3:11)
Vibeology vind ik nog altijd een erg goed nummer. Vind het dan ook zonde dat het haar laatste top 10 hit was, want hierna was het wel een beetje gedaan met Paula. Wel 2* voor dit album.

avatar van musicfriek
Heb erg leuke herinneringen aan deze cd. Schaam me er ook absoluut niet voor dat ik het nog steeds leuk vind. Zingen kan ze niet echt, maar dansen was ze absoluut wel goed in. Ze zat ook in de videoclip van Janet Jackson's Nasty. Ze was ook de choreografe van het dansen in dat nummer. Vooral in Amerika was ze ontzettend populair (zo uit mijn blote hoofd heeft ze daar 6 nummer 1 hits gehad in de bilboard 100). Da's toch wel een hele prestatie voor deze kleine dame. Sinds 1991 eigenlijk niks meer van haar vernomen. Vibeology, Promise of a new day en Rush rush blijf ik gewoon leuk vinden om te horen zo heel af en toe. Word ik weer even terug gebracht in de tijd... Wat is muziek toch heerlijk!

teutoon
Altijd gedacht dat Rush, Rush van Madonna was .

teutoon schreef:
Altijd gedacht dat Rush, Rush van Madonna was .

Nou ja, de stemmen van beide dames scheelden in die tijd ook niet veel van elkaar eigenlijk......

musicfriek schreef:

Zo heel gek was mijn gedachte dus niet .

avatar van musicfriek
Ehm nee, eigenlijk niet nu ik er zo over nadenk.. haha.

teutoon
Misschien boort iemand anders mij straks de grond in¿ ff afwachten.. .

Sinds 1991 eigenlijk niks meer van haar vernomen.

Volgens mij zat ze in de jury van de Amerikaanse Idols oid.

avatar van musicfriek
Klopt! En ze bracht in 1995 nog een album uit Head Over Heels, maar dat werd dus haar ondergang, een complete flop.

Marcel²
musicfriek schreef:
Schaam me er ook absoluut niet voor dat ik het nog steeds leuk vind.

Ik ook niet, ik luister naar bijna alles en dit album is wel aardig, toch draai ik het verrot weinig.

avatar van musicfriek
Zat nog eens even te luisteren naar het nummer U (geschreven door Prince notabene) en allemachtig, veel valser kan een artiest niet zingen. Tis dat de muziek nog redelijk is... Veruit het minste nummer van het album, misschien dat de master himself het had moeten uitbrengen.

Toch nog wel een leuke cd, vroeger aardig vaak geluisterd
"Rush" te vaak gehoord toen maar ik luister er nog graag naar

herman schreef:

Volgens mij zat ze in de jury van de Amerikaanse Idols oid.

Ja dat klopt ze maakte deel uit van de Jury

avatar van FunkStar
Mijn god! Wat blijft Vibeology een ERG LEKKER nummer om op te dansen!!

avatar van monique
mee eens funkstar

Geweldigenoten
Ik geef het toch een mooie voldoende, want dit is inderdaad een jeugdsentimentje Qua zang is ze nooit echt goed geweest, maar zag haar altijd graag in beeld verschijnen

avatar van TheBox
Viiiiiibeology!
Een heerlijk (en grijs gedraaid) nummer op een (toen al) bedroevend suf album. 2*

avatar van principal2000
Vond deze indertijd wel leuk. Heb pas geleden een paar seconden getwijfeld om hem weer aan te schaffen voor € 3,-. Uiteindelijk niet gedaan. Zegt toch wel wat over de kwaliteit van dit puur popalbumpje. Nostalgie zal er ooit misschien toe leiden dat hij deel uitmaakt van mijn collectie.

avatar van laxus11
Stiekem vind ik Rush Rush wel een leuk nummer

avatar van Poeha
Vibeology, Rush Rush en The Promise of a New Day vind ik nog steeds leuk, stiekem of niet
De rest van het album ken ik niet.

avatar van Gert1980
musicfriek schreef:

Echt twee heel verschillende stemmen, maar oké...

Ik ben een GIGA x GIGA fan, van deze Godin! Ze blijft mijn Idool!

avatar van Twinpeaks
Ooit aangeschaft voor U , geschreven door de kleine paarse plintkabouter. Dat was een tijd dat ik nog alles wilde hebben wat met Prince te maken had. Na beluistering waarschijnlijk aan de kant gegooid en eigenlijk nooit meer naar omgekeken. Nu met het alfabetiseren van mijn cd kast weer tegengekomen en gedraaid, maar niet best bevonden. Het is in de beste gevallen vals gezongen en obligate beats en bliepjes maakten het destijds al oubollig. Anno 2024 blijft er helemaal niks van over. 2 sterren en U blijkt achteraf een nog grotere draak dan eerder.