Iced Earth - Festivals of the Wicked (2011)

Label: Century Media

1. Dark Saga [At Metal Camp Slovenia 2008] (3:36)
  2. Vengeance Is Mine [At Metal Camp Slovenia 2008] (3:57)
  3. Burning Times [At Metal Camp Slovenia 2008] (3:30)
  4. Declaration Day [At Metal Camp Slovenia 2008] (4:34)
  5. Prophecy [At Wacken Open Air 2007] (5:39)
  6. Birth of the Wicked [At Wacken Open Air 2007] (4:18)
  7. The Coming Curse [At Wacken Open Air 2007] (8:10)
  8. Ten Thousand Strong [At Wacken Open Air 2007] (4:06)
  9. Travel in Stygian [At Rock Hard Festival 2008] (8:13)
  10. Dracula [At Rock Hard Festival 2008] (6:08)
  11. A Question of Heaven [At Rock Hard Festival 2008] (8:03)
  12. Iced Earth [At Metal Camp Slovenia 2008] (6:00)
avatar van Metalhead99
Het is een beetje een vreemde live CD. De DVD's bevatten de complete concerten en ik denk dat er daarmee ook een beter beeld gemaakt is van Iced Earth hoe ze live te horen zijn. Het lijkt op CD namelijk soms net of ze gewoon de studio versie hebben gepakt en daar wat aplaus tussen hebben geplakt. Wel vermakelijk genoeg voor 3*, maar ik verwacht meer van de DVD's.

avatar van Don Cappuccino
De DVD is inderdaad aan te raden. De 2 concerten met Matt Barlow zijn echt super, die met Ripper Owens vind ik echt niks. Matt Barlow zingt met zoveel gevoel, bij ballads als A Question Of Heaven en I Died For You krijg je echt kippevel. Bij Ripper Owens krijg je dat op de verkeerde manier.

avatar van Metal-D78
Haalt het bij lange na niet bij Alive in Athens. Dat is toch de enige echte Iced Earth-live plaat.

avatar van Desert
't Is een beetje vreemd dat er meerdere zangers op dit schijfje staan, vind ik.

Icon E
Declaration Day krijgt door Matt Barlow wel een hele gave extra dimensie. Toch al een puik nummer maar Tim Owens mist toch die kleur en emotie die Barlow ten overvloede had. Ofschoon ik zijn prestaties op The Crucible Ones nogal aan de matte kant vond maar dat terzijde.

Overigens vind ook ik Alive In Athens hét live document van de band. Toch komen hier best leuke momenten voorbij.