Eli Young Band - Life at Best (2011)

Country
Label: Republic

1. Even If It Breaks Your Heart (3:41)
  2. Crazy Girl (3:21)
  3. Every Other Memory (4:45)
  4. On My Way (3:27)
  5. Skeletons (3:22)
  6. I Love You (3:21)
  7. The Fight (4:25)
  8. My Old Man’s Son (3:43)
  9. Recover (2:59)
  10. The Falling (3:38)
  11. War on a Desperate Man (4:06)
  12. Say Goodnight (3:09)
  13. How Quickly You Forget (3:40)
  14. Life at Best (2:51)
avatar van Pietro
Ik verwacht dat het labeltje “country” veel mensen op deze site zal doen afhaken. Dat is best jammer, want er bestaan dusdanig veel stijlen binnen het genre waardoor ieder vooroordeel bij voorbaat overbodig is. Persoonlijk houd ik wat meer van doorleefde, getormenteerde countryzangers en -zangeressen en een originele en authentieke sound, maar zo af en toe mag ik ook graag luisteren naar countrymuziek die wat meer mainstream is georiënteerd.

Eli Young Band is een countryband volgens het boekje, in die zin dat de band catchy en melodieus klinkt en haar hand niet omdraait voor hitsucces. Met Crazy Girl en Even If It Breaks Your Heart, die beiden op dit album te vinden zijn, scoorde Eli Young Band twee nummer 1-hits in de Amerikaanse countrycharts.

Het verbaast me niets, want het vakmanschap van de band dat je terughoort in deze sterke tracks en ook composities als Skeletons en het titelnummer Life at Best maakt echter dat dit ver uitsteekt boven de middelmaat: 3,5*.