Pat Metheny - What's It All About (2011)

Jazz
Label: Nonesuch

1. The Sound of Silence (6:33)
  2. Cherish (5:28)
  3. Alfie (7:46)
  4. Pipeline (3:28)
  5. Garota de Ipanema (5:12)
  6. Rainy Days and Mondays (7:12)
  7. That's the Way I've Always Heard It Should Be (6:03)
  8. Slow Hot Wind (4:28)
  9. Betcha by Golly Wow (5:18)
  10. And I Love Her (4:23)
avatar van Broem
Pat die zijn persoonlijke favorieten op geheel eigen wijze vorm en vooral geluid geeft. Magistraal gedaan door deze meestergitarist, THE best there is. Fenomenaal. Ik heb de vinyl uitvoering in 180 Gr. Vinyl. Zo mooi opgenomen. Mocht je hier niet genoeg aan hebben hij heeft iets soortgelijk met Quiet Night gedaan. Razend knap.

avatar van AOVV
Hm, ik ben niet volledig overtuigd door dit album. Natuurlijk is Metheny's een geweldige gitarist, en weet hij sommige nummers ook wel volledig naar zijn hand te zetten, maar ik betrap mezelf er net iets te vaak op dat mijn aandacht verslapt en vervolgens aan iets geheel anders wordt geschonken, wat me bijvoorbeeld bij het beluisteren van 'Kin' (uit 2014) totaal niet overkomt.

Door het muzikale meesterschap kan ik echter geen onvoldoende aan dit album toekennen, en zo kom ik op 3 sterren uit.

Ziegler
Het acoustische album voor deze is beter. Misschien moet je die eens proberen.

buizen
Met stormachtig weer en een diepzwarte hemel is dit, voor binnen bij het kaarslicht, en het volume niet te laag, een heel fijn album.
Mooi album (vinyl) voor bij een schaakpartij bij het haardvuur.

Ziegler schreef:
Het acoustische album voor deze is beter. Misschien moet je die eens proberen.

Je doelt op 'Orchestrion'? Die zal ik ook wel 'ns beluisteren, dit weekend is het (buiten misschien wat losse nummers) Pat Metheny-only!

Ziegler
Nee, ik bedoel one quiet night. Ook op z'n bariton gespeeld en solo acoustisch. Ik vind hem sterker dan deze.

avatar van Broem
Pat voert met zijn Pat Metheny - Secret Story (1992) mijn P top 10 aan. Man zit al vele jaren in mijn hart vanwege zijn ongelofelijke gitaarspel en veelzijdige composities en producties. Heb hem talloze keren live gezien. Mocht je in zijn werk willen duiken AOVV is Secret Story een prachtig album waarin die veelzijdigheid is terug te horen. Pat houdt van experimenteren. Dat heeft wisselend succes gehad. Zijn jazzy albums (Pat Metheny Group - Quartet) zijn zoveel anders dan zijn fusion albums. Luisteren zal je wegwijs maken. Er staat je een mooi weekend te wachten. Veel luisterplezier.

avatar van AOVV
Bedankt voor de tips, Ziegler en Broem!

avatar van DeWP
Wat een prachtig akoestisch album. Een heerlijke sfeer, ieder nummer klinkt prachtig.