Mogwai - Earth Division EP (2011)

Label: Rock Action

1. Get to France (2:26)
  2. Hound of Winter (3:54)
  3. Drunk and Crazy (5:29)
  4. Does This Always Happen? (4:45)
avatar van Don Cappuccino
Enorm verrast door deze EP. Het studioalbum wat dit jaar uitkwam vond ik namelijk niet echt opzienbarend maar deze is toch wel erg goed en ook heel anders. Je krijgt op deze EP weer hele andere kanten van Mogwai te horen en die bevallen wel. 4 sterren.

avatar van Tha)Sven
Sodeju is dit inderdaad Mogwai?
Wat een wereld van verschil en wat een heerlijke EP. Waarom laten ze deze kant niet eens zien op een volwaardig album.

avatar van Kill_illuminati
Wat een mooie klanken, erg geslaagde EP.

Wat is 'Drunk and Crazy' een schandalig mooi nummer!

avatar van kobe bryant fan
Een andere kant van Mogwai, een meer natuurlijke kant. Die me doet denken aan bossen, uitgestrekte wegen en samen rond het kampvuur zitten. De prachtige pianoklanken gaan hand in hand met de fantastische strijkers. Ook de charmante zang in Hound of Winter is fantastisch.
Alleen Drunk & Crazy hadden ze mogen weglaten vind ik het past naar mijn mening niet bij de andere nummers. Het is wel een mooie song, maar ik had hem liever op een andere plaat gehoord.
Mijn twee favorieten zijn: Get To France en Does This Always Happen? 4*

avatar van dix
dix
Deze vier nummers verspreid over Hardcore Will Never Die, een paar mindere songs weer er vanaf ...
Dan had Mogwai met gemak de eindlijstjes van 2011 gehaald.