Johan Borger wist mij eerder al te veroveren met het album
Sometimes dat vol stond met verstilde liedjes die net zo goed uit de VS hadden kunnen komen.
Een mooi album maar dat niet alleen: ook een blijvertje. Ik mag het immers nog steeds graag opzetten. Niet zo vreemd als het zo tijdloos klinkt allemaal.
En aangezien Johan (alsmede zijn broer) in de band zitten van Marten de Paepe is de link makkelijk gemaakt.
Marten heeft een krachtiger stem dan Johan maar juist dat haast fluisterende van Johan deed mij wel wat. Gelukkig niets ten nadele van de Paepe want buiten dat zijn stem wat voller klinkt heeft zijn stem ook een prachtige warme klank.
De nummers ademen allemaal eenzelfde flow maar kennen genoeg variatie om het boeiend te houden. Voeg bij het zeer aangename stemgeluid de verzorgde begeleiding en je mag concluderen dat er wederom schitterende muziek uit Nederland komt waar we de vakbroeders uit de Verenigde Staten helemaal niet voor nodig hebben.
Want zeg nu zelf; zo'n nummer als
In Your Dreams is toch schitterend! Of wat te denken van het duistere intro op
Island in the Sea. Prachtig.
Ik krijg er soms een Jayhawks gevoel bij terwijl het er niet echt op lijkt. Neil Young? Klein beetje.
Het doet me kwalitatief denken aan de band Daryll-Ann die ook dit soort mooie liedjes konden toveren.
U begrijpt het al: dit jaar gaat Boskoop album nummer 4 uit Nederland zijn die het goed doet bij mij (competitie in de vorm van Johan Borger die in het zelfde genre opereert en de meisjes Roosbeef en Eefje waar we later Spinvis aan toe kunnen voegen).
Het kan soms zo simpel zijn om toch zo puur mogelijk te kunnen genieten.... aanrader!!!