Taake - Noregs Vaapen (2011)

Noorwegen
Label: Dark Essence

1. Fra Vadested Til Vaandesmed (6:47)
  2. Orkan (6:17)
  3. Nordbundet (8:13)
  4. Du Ville Ville Vestland (6:51)
  5. Myr (5:35)
  6. Helvetesmakt (5:37)
  7. Dei Vil Alltid Klaga Og Kyta (10:16)
avatar van Metalhead99
Ik vond hem iets minder sterk dan zijn voorganger, maar het is weer een heerlijke, rauwe plaat geworden. Voor de liefhebbers is dit weer genieten.

avatar van Spoelworm
Als er 1 "band" is die je live moet zien, dat is Taake.
Deze plaat is in het plat getreden black metal echt erg goed.
Uitschieters zijn vooral de eerste 2 nummers. Die hypnotiserende riffs van Orkan, dit is Black Metal zoals het hoorde te klinken. Rauw maar wel iemand die verdomme een gitaar kan bespelen.
Ook schuwt hij geen vreemde instrumenten - zoals de veelal besproken banjo. Je moet het maar durven. Waar andere bands de massa volgen en tegenwoordig de hoeveelheid black metal bands op zo'n wijze niet meer te tellen zijn dat de interesse ernaar compleet vergaat , is dit een verademing.