Kylie Minogue - Kylie (1988)

Australiƫ
Label: PWL

1. I Should Be So Lucky (3:24)
  2. The Loco-Motion (3:14)
  3. Je Ne Sais Pas Pourquoi (4:01)
  4. It's No Secret (3:58)
  5. Got to Be Certain (3:19)
  6. Turn It into Love (3:37)
  7. I Miss You (3:15)
  8. I'll Still Be Loving You (3:50)
  9. Look My Way (3:36)
  10. Love at First Sight (3:08)
  11. Made in Heaven *
  28. Getting Closer [UK Mix] *
  29. Made in Heaven [Heaven Scent Mix] *
  30. The Loco - Motion [Oz Tour Mix] *
avatar van musicfriek
Huh?? Love at first sight op haar debuutalbum? Of toevallig een song die ook zo heet?

Marcel²
In haar beginperiode werkte Kylie Minogue met de toen razend populaire producertrio Stock, Aiken, Waterman samen. Volgens mij op haar eerste vier album, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Gewoon leuk om zo'n album weer eens te horen, maar erg bijzonder is het natuurlijk allemaal niet. Toen wel, de ene hit naar de andere net als Rick Astley, die ook met de zelfde producers samenwerkte. Leuke popliedjes van toen, maar daar is ook alles mee gezegt.

Hier door het centrum van Blerick schelt wel eens wat foute jaren '80 muziek uit de speakertjes en - guilty pleasure - dat vind ik zo erg niet eens.

Come on, come on, do the loco-motion with me!

avatar van musicfriek
Iemand die ervoor durft uit te komen

musicfriek schreef:
Iemand die ervoor durft uit te komen

Dat deden er in de Ahoy afgelopen maandag anders een heleboel
Sterker: op I Should Be So Lucky ging het dak er af, normaliter nu niet bepaald een nummer die erg hoogdravend te noemen valt en ik geef toe: ook ik vond het die avond toch wel leuk te horen ondanks dat ik het nummer eigenlijk vreselijk vind.

avatar van Matys
Leuk kitscherig debuurt met een paar leuke nummers zoals Turn It Into Love en Got To Be Certain.

Gelukkig deed ze Love At First Sight later in haar carrière nog een keer over.

Ik ben een Stock Aitken Waterman fan. En vind dit album dus GEWELDIG. Vaak kraken mensen S.A.W. af, maar de nummers zitten ingewikkelder in elkaar dan dat ze klinken. En doe het ze maar eens na? S.A.W. hebben in de jaren 80 miljoenen platen verkocht. Alles wat ze produceerde werd een hit. Vooral in Engeland en Azië. Maar ook in de rest Europa. En ook bij ons scoorde ze verschillende hits met S.A.W. Terug naar dit album. Wat ik een erg goed nummer vind is de ballad 'I'll still be loving you'. Een prachtige tekst en een hele sterke melodie. Haar stem klinkt er ook kraakhelder op. Soms lijkt haar stem wel op een computer, maar dat vind ik juist mooi. Ook 'I miss you' heeft een goede melodie. En qua sfeer heeft 'Je ne sais pas pourquoi' mijn hart gestolen. Die moet je ook keihard draaien.

musicfriek schreef:

Heel ander nummer dan Love At First Sight uit 2001.

Van het album 'Kylie' (dat ik vroeger - als 11, 12 jarig meisje - heel wat keren heb gedraaid) vind ik Turn It Into Love nog steeds een fijn nummer.

avatar van Gert1980
Matys schreef:

Gelukkig deed ze Love At First Sight later in haar carrière nog een keer over.

Ze deed helemaal niets over, de 2001 Love at First Sight is een compleet ander nummer. Overdoen zou betekenen dat ze een nieuwe versie van het 1988 nummer zou hebben opgenomen.

avatar van Gert1980
Prima door Stock, Aitken en Waterman geproduceerde popplaat. De eerste helft (kant A) luistert heerlijk weg en is afgelopen voor je er erg in hebt. De tweede helft begint ijzersterk met het mooie Turn It Into Love, maar zakt daarna helaas in als een ijstaart in de Sahara. En zo zou het iedere keer gaan met Kylie's S/A/W platen.

avatar van MIAB
Het is lastig om een album te beoordelen uit een heel andere tijd van beleving. Nu zou dit niet scoren ben ik bang. In de late eighties was dit POP! Ik vind het een alleraardigst debuut van Kylie. Got to Be Certain is mijn abosolute favoriet. Net 3,5*

I Should Be So Lucky (3:24)  4,0
The Loco-Motion (3:14)  4,0