Eye-D & DJ Hidden - Peer to Peer Pressure (2011)

Dance
Label: PRSPCT

1. Ascender (5:29)
  2. Instinct (5:31)
  3. Rain (4:56)
  4. Chemical Dreams (5:36)
  5. Time Device (6:13)
  6. Transformer (5:34)
  7. Beholder (5:38)
  8. Speed Bump (6:11)
  9. Highways (6:02)
  10. Battlefield (5:14)
  11. Break You (6:00)
avatar van Bardt1980
Vanmiddag voor het eerst op de luisterpaal beluisterd en hij valt me zeker niet tegen. Staan een aantal lekkere stampers op die gelukkig niet te veel in pendulum-achtige clichés vallen. Nederland wordt steeds beter vertegenwoordigd op Drum 'n Bass gebied en doet me deugd

edit: volgens mij mis ik nog 3 tracks en klopt de volgorde ook niet helemaal...

avatar van Hellblazer
Bardt1980 schreef:
volgens mij mis ik nog 3 tracks en klopt de volgorde ook niet helemaal...

Klopt, zag het ook al. Deze tracklist is van de vinyl, heb nu de tracklist van de complete (CD) versie ingevoerd.
Heb de tracks nog niet geluisterd, maar zal ik nog zeker doen. Ben erg benieuwd.

tuktak
beetje de nep noisia hè, verouderde sound allemaal...

avatar van Goodfella
Ik volg het allemaal niet meer, maar was Hidden niet juist grondlegger van die gabber-drum 'n bass?

tuktak
klopt idd dat ze zich in dat gebied begaven, outside agency is bv ook eye d & hidden. maar met deze plaat zijn ze grondlegger van helemaal niks hoor.

avatar van Goodfella
nee nee, sorry, bedoelde ik ook niet. ging me om hidden & eye-d als nep-noisia, dat is meer andersom. voelde me even geroepen een lans te breken voor m'n helden van vroegah

Vroeger is voorbij;)

avatar van Goodfella
vroeger is een paradox als je nu fabriclive59 luistert. best een aanrader trouwens

tuktak
als je deze en fabric naast elkaar legt merk je het precieze verschil. een four tet pakt iets wat nu hip is (uk funky/garagehouse) en zoekt naar plaatjes uit de oude doos die de nieuwe generatie (en ik ook niet alles) nog niet kent. die nieuwe berghain van fengler is ook zo. zelfs productiewijs teruggaan naar het verleden kan leuk zijn (hawtins plastikman shows), echter denk ik niet dat zoiets hier de bedoeling is geweest. ik wilde trouwens ook niet impliceren dat noisia grondleggers zijn, noisia doet gebruikte trucjes (breakbeat, melodietjes, neurofunk) gewoon heel veel beter. 6 jaar geleden had ik zon plaatje als deze misschien wel beter kunnen waarderen. misschien ben ik wel gewoon verzadigd wat betreft deze sound.

tuktak schreef:
beetje de nep noisia hè, verouderde sound allemaal...

De nep Noisia is echt een verkeerde uitspraak, dit komt totaal niet in de buurt bij wat Noisia doet. Misschien een beetje bij de oude shit van Noisia maar zelfs dan is het een andere stijl. Niet die overgeproduceerde plastic reeses en shit, maar het wordt meer met behoud gedaan. En veel agressiever op de Beats, en waziger in de tussenstukken... Geloof mij als deze jongens willen maken ze ook tracks zoals de massa dat doet, echter is het keer op keer muziek met veel passie en precies doen wat ze zelf willen. Daarbij is de productie super goed gedaan, het afmix werk is subliem.

Daarbij was het meer op zijn plaats geweest als je de referentie naar BSE had gemaakt!

5/5

tuktak
tja dat is dan een verschil van interpretatie, maar dat het niet in de buurt van noisia komt, daar zijn we het iig over eens
verder impliceer je dat 'de massa' geen passie heeft en niet doet wat ze zelf willen, dat vind ik nogal een hooghartige uitspraak.

lekkere plaat, stampt lekker door. maar ik had er meer van verwacht. luister dan toch liever het solo werk van Hidden of de Scenocide releases van The Outside Agency