SMOD - SMOD (2010)

1 stem

Mali
Wereld / Hip-Hop
Label: Because

1. Les Dirigeants Africains (3:58)
  2. Ca Chante (3:03)
  3. Tidjidja (3:46)
  4. Simbala (3:03)
  5. Ambola (3:09)
  6. Les Jeunes Filles de Maliba (3:58)
  7. J'ai Pas Peur du Micro (3:22)
  8. Reviens Djarabi (3:13)
  9. Dakan (2:49)
  10. Fenkoro (3:44)
  11. Nedetado (3:03)
  12. Problemes Dans Ma Tete (3:51)
  13. Fitri Waleya (5:15)
avatar van Sunderland
Sam Doumbia is de zoon van Amadou & Mariam (Doumbia) en de S van SMOD. Samen met O en D heeft hij deze plaat, variatie van blues en hiphop met een Malinees sausje, opgenomen, waarvan de productie lag bij Manu Chao.

M had al eerder de band verlaten.

avatar van Zwammer
Dat de productie gedaan is door Manu Chao kan je gelijk horen. Heb de plaat van de week twee keer beluisterd en ik vond het vrij eentonig klinken. Minder diversiteit dan op de beste Amadou & Mariam albums en het is ook wat meer hip-hop dan de albums van onze blinde vrienden. Ik zal het album nog wel een paar keer gaan beluisteren, want ze staan over twee weken op Lowlands, ben benieuwd .