Defari - Focused Daily (1999)

Label: Tommy Boy

1. Intro (0:48)
  2. Focused Daily (4:30)

met Evidence

3. Never Lose Touch (4:25)
  4. Keep It on the Rise (4:13)
  5. Lowland Anthem, Pt. 1 (3:47)
  6. Bionic (4:57)
  7. Likwit Connection (4:43)

met Phil the Agony en Tha Alkaholiks

8. Yes Indeed (5:31)
  9. Killing Spree (4:16)
  10. These Dreams (5:24)
  11. Juggle Me (4:16)
  12. Thunder & Lightning (3:41)

met Tash en Xzibit

13. 405 Friday's (3:20)
  14. Checkstand 3 (2:34)
  15. No Clue (4:33)

met Barbershop Chocolate Tye

16. Gems (4:22)
  17. People's Choice (3:29)
avatar van Jordy
Een weinig interessant Likwit-gerelateerd album, dat ik nooit meer dan een keer of drie heb kunnen luisteren. Defari is volgens mij een intelligente vent (leraar geloof ik), maar (of misschien wel; hierdoor) klinkt dit album allemaal saai en een beetje geforceerd. Weinig interessante productie ook.

Iedereen die bij Bionic alleen adhv de sample "Lock Shit Down" niet al kan kan vertellen welke track gesampled wordt is af.

avatar van Word_Play
Defari heeft pas i.s.m. DJ Babu het album The Likwit Junkies uitgebracht, de reviews zijn best positief..

Mezelf
Leuk albumpje, het brengt een sfeertje dat vaak op de wat oudere albums te vinden is, beetje eenzijdig en eentonig, dat wel. Toch wel 3 sterren waard.

avatar van Biemo
Dit is wel een van m'n favoriete hiphop-albums. Heeft op de één of andere manier wel een fijn sfeertje. En wat mij betreft wordt ie beter als je 'm vaker draait. IK vond de producties namelijk bij elke luisterbeurt beter klinken. Subtiele snares, scratches en pianootjes. Vrij sober, maar daardoor zeker niet saai.

Mezelf
Inderdaad. Ik heb hem bijsteld tot een 3,5. Toch wel in zijn soberheid een goede release.

avatar van principal2000
Ondergewaardeerd album dat niet tot de groep klassiekers behoort, maar zeker wel de moeite waard is. Dit album was na een lange periode van g-funk troep uit de west-coast voor mij weer een verademing uit het westen van de US. Er staan een aantal eentonige nummers op, maar Peoples Choice, Killing Spree, Focused Daily, These Dreams en Never Lose Touch vind ik zeker niet eentonig. Productioneel als geheel aardig en de MC is eigenlijk ook van dezelfde orde.

avatar van hiphopisntdead
Evindence eerste appearence?

dit album is OK, maar defari moet er teveel moeite voor doen, en als ik dat merk haak ik helaas al snel af.

avatar van JLjuju
Echt fijne plaat dit. Niet alle nummers zijn van hetzelfde niveau, maar de warme, in sommige gevallen ook duistere sfeer is op elk nummer wel te vinden. Heerlijke echte '99-stijl hiphop met Defari op dreef. Fijne flow en stem heeft hij trouwens, teksten kunnen er wel mee door.
Beste nummer: Killing Spree, met daarop dicht achteraan Bionic.