Uncle Acid & the Deadbeats - Blood Lust (2011)

Metal / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. I'll Cut You Down (5:03)
  2. Death's Door (7:21)
  3. Over and Over Again (3:23)
  4. Curse in the Trees (4:42)
  5. I'm Here to Kill You (3:43)
  6. 13 Candles (7:04)
  7. Ritual Knife (4:46)
  8. Withered Hand of Evil (6:23)
  9. Down to the Fire * (5:29)
avatar van trebremmit
Een erg goede plaat in het retro doom/stoner gebeuren, lo-fi en een beetje occult.
Melodieus maar wel met loodzware gitaren en dikke riffs, de zangeres maakt het geheel af.
Dit is gewoon erg gaaf!

avatar van cornucopia
Eens!

avatar van essence
Deze plaat schurkt heel dicht tegen een 4* aan, vooral de eerste 3 tracks zijn killers en ook de laatste 2 tracks zijn heel goed. Enkel het middenstuk vind ik iets minder maar misschien komt dit nog.

avatar van trebremmit
Volgend jaar komt er een nieuw album uit op Rise Above records.
En ze staan op Roadburn.

Poster

shadowboxer
Nieuw album? LEKKER DAN! Daar kijk ik dan nu alvast reikhalzend naar uit.

avatar van trebremmit
In maart komt ie uit, tracklist is al bekend alleen de hoes nog niet.

Er is in ieder geval al wel een nieuwe single te beluisteren op youtube met de naam Poison Apple.

avatar van wizard
De eerste keer dat ik dit album beluisterde, werd ik enthousiast en heb het meteen daarna nog een keer gedraaid. Dat gebeurt niet zo vaak bij mij. Maar dit album klonk enorm retro, als een soort stoner, of primitieve doom uit de jaren '70 met bijpassende occulte teksten. Aan alle goede dingen komt een eind, en eerder deze week, ergens tussen de zesde en tiende keer luisteren (ik heb het niet precies bijgehouden), merkte ik dat mijn aanvankelijke enthousiasme voor een deel was verdwenen.

Met name de snellere nummers bevallen me goed. Die hebben een lekkere groove, met constant doordreunende drums, en de zang staat wat naar achteren in de mix, zodat de nadruk op het ritme ligt. Ook past de lijzige zang hier goed. Nummers als Cut You Down, Over and Over Again en 13 Candles zijn voor mij dan ook de beste stukken van deze plaat. Zodra het tempo omlaag gaat richting een soort van proto-doom, bevalt het me wat minder. Niet dat het dan echt gaat tegenstaan, maar de sfeer van de snellere nummers mist hier. De zang gaat zeurderig klinken, en de bonkende drums worden teveel van het goede.

Toch denk ik dat dit een album is dat nog regelmatig voorbij gaat komen. Al was het alleen maar voor 13 Candles.

avatar van GreenGold
Hoe deze heren niet tot de bekendheid van Ghost is gekomen, is mij een raadsel. Sinds 2010 is de hoeveelheid stoner en psychedelic rock bands rap toegenomen. Mensen waren helemaal weg van groepen die klonken alsof ze zo uit de 70's zijn gestapt maar met de productie technieken van deze tijd. Uncle Acid & The Deadbeats hoort ook bij de bands die deze richting op gingen in deze periode.

Onder leiding van Uncle Acid (Kevin Starrs) maken deze deadbeats heerlijke muziek met een duidelijke voorliefde voor horror films en de stoner en psychedelic rock bands uit de 70's. Het is misschien niet de meest originele muziek, maar hier wordt alleen maar duidelijk hoe men het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden zolang de kwaliteit hoog ligt. De grote kracht hier ligt in de sfeer van het album, de heerlijke ritmes en de fantastische riffs. 7 jaar na release is Blood Lust nog steeds de beste release van de band.

Waarom zijn ze niet groter geworden? Ligt het aan de vervolg albums, of misschien het feit dat ze zich niet verkleden op het podium? Hoe dan ook, deze band mag rustig meer aandacht krijgen. Tony Iommi hoorde dit album en vond het zo goed dat Uncle Acid het voorprogramma is geworden voor een van de laatste Black Sabbath tours. Als de godfather van heavy metal, jou als voorprogramma wil hebben, dan wil dat toch ook iets zeggen?

Favoriete tracks:
- I'll Cut You Down
- Death's Door
- 13 Candles

"Come hold the withered hand of evil as it guides you through the trees. Come hold the withered hand of evil, this all seeing eye that sees."

avatar van Lau1986
Een vermakelijk album van de band. Toch heeft dit album hetzelfde wat ik ook bij andere Uncle Acid albums heb, op papier lijkt het mij te gek, maar als ik het luister valt het toch wat tegen. Ik denk dat dit vooral in de zang zit, die vind ik het eigenlijk net niet. Toch een vermakelijk album.