T-Bone Walker - The Hustle Is On: Imperial Sessions Volume 1 (1990)

1 stem

Blues
Label: Sequel

1. I Got the Blues (3:00)
  2. Love Is Just a Gamble (2:58)
  3. Strollin' with Bones (2:31)
  4. Life Is Too Short (2:47)
  5. Street Walking Woman (3:07)
  6. Railroad Station Blues (2:43)
  7. Cold Cold Feeling (3:13)
  8. Everytime (2:32)
  9. Get the Blues Off Me (3:04)
  10. The Hustle Is On (2:31)
  11. I Get So Weary (2:42)
  12. News for You Baby (2:23)
  13. The Sun Went Down (2:22)
  14. High Society (2:58)
  15. You Don't Leave Me (2:58)
  16. Party Girl (2:12)
  17. I Got the Blues Again (3:20)
  18. Tell Me What's the Reason (2:42)
  19. Blues Is a Woman (2:51)
  20. You Don't Understand (2:41)
  21. Through with Women (3:12)
  22. Evil Hearted Woman (2:39)
  23. Alimoney Blues (2:43)
  24. I'm About to Lose My Mind (2:26)
  25. Baby, You Broke My Heart (2:42)
  26. Got No Use for You (2:41)
  27. Bye Bye Baby (2:49)
  28. Blue Mood (2:51)
avatar van Paulus_2
Ik kreeg dit album van een blues- en native muziekliefhebber (een helaas vroeg overleden aangetrouwde oom), die het had opgedoken uit de bakken bij Fame.
Dit album geeft een uitstekende indruk van de capaciteiten van T-Bone Walker. Walker, geboren op 28 mei 1910 en overleden op 16 maart 1975, was een gitarist die het show-element in zijn optredens niet schuwde. De jonge Chuck Berry is danig onder de indruk van het spel en de performance van Walker. Veel nummers op dit album hebben karakteristieke elementen in bepaalde solo's, die later door Chuck Berry werden overgenomen in zijn manier van gitaarspelen.
Het opduwen, vanuit de B-flat positie op de hals, van de G-snaar en vervolgens het aanslaan van B-snaar op een korte staccato-achtige manier, hoor je terug in veel Chuck Berry's gitaarsolo's.
T-Bone Walker heeft prachtige gitaarblues gemaakt. Het nummer "Stormy Monday", ("This is a T-Bone Walker Song"), helaas niet aanwezig op dit album, werd onsterfelijk gemaakt door de Allman Brothers Band

Voor hen die Chuck Berry willen begrijpen; luister naar T-Bone Walker!
Vanwege de kwaliteit van T-Bone's werk en dat van de remaster-technici een dikke 4 sterren!!.