The Shipping News - Flies the Fields (2005)

Avant-Garde
Label: Quarterstick

1. Axons & Dendrites (5:23)
  2. Louven (5:50)
  3. (Morays Or) Demon (4:35)
  4. It's Not to Late (4:24)
  5. Sheets & Cilinders (5:20)
  6. The Human Face (5:14)
  7. Untitled W Drums (4:06)
  8. Paper Laterns (Zero Return) (8:40)
Een erg fijn album. Qua opbouw één van hun sterkste albums. Al draai je het grijs toch wordt het nog steeds beter.

Waar het vorige album experimenteler en minder een geheel was is dit album een mooie weergave van 10 jaar post rock (of zoiets)

Voor mij de plaat van het jaar 2005 !

vanson
en: prachtig opgenomen !!!

(door Bob Weston, o.a. van Shellac...)

avatar van Jazper
Dit is een heerlijk plaatje.
Het doet me denken aan Slint al is het iets minder explosief.
En nog aan iets anders al kan ik niet op de naam komen.

Het is zo'n plaat waar de instrumenten mooi op hun plek vallen zonder dat ze moeten opvallen. Het geheel is hier meer dan de som der delen.

avatar van Near
Jazper schreef:
Dit is een heerlijk plaatje.
Het doet me denken aan Slint al is het iets minder explosief.
En nog aan iets anders al kan ik niet op de naam komen.

Shellac? Rodan? Unwound? Ik hoor elk van deze groepen er wel in terug.

Alleszins een zéér goede plaat, een aanrader voor iedereen die wel iets heeft met vreemde mengelingen van math, post-hardcore en atmosferische post-rock (the Slint-kind, niet the explosions in the sky-kind (dat is een tak van de post-rock die ik sowieso ruk vind)).

avatar van Jazper
Near schreef:

Shellac? Rodan? Unwound? Ik hoor elk van deze groepen er wel in terug.

Zou zomaar Shellac kunnen zijn. Maar weet dat zo zeker niet na 16 jaar
Rodan en Unwound ken ik niet of niet zo goed.

Wel weet ik dat ik dit nog steeds een prima plaatje vind.