Rock Album Volume 1 (1989)

Rock / Pop
Label: Arcade

1. Bon Jovi - You Give Love a Bad Name (3:41)
  2. KISS - I Was Made for Loving You (4:27)
  3. Boston - Don't Look Back (5:47)
  4. The Outfield - Your Love (3:37)
  5. Big Country - Look Away (4:25)
  6. Ram Jam - Black Betty (3:56)
  7. Peter Frampton - Show Me the Way (4:32)
  8. Cheap Trick - I Want You to Want Me (3:40)
  9. Golden Earring - Twilight Zone (7:54)
  10. Toto - Hold the Line (8:23)
  11. Fleetwood Mac - Go Your Own Way (3:37)
  12. Dr. Feelgood - I Love You, So You're Mine (3:21)
  13. Accept - Balls to the Wall (5:42)
avatar van Dibbel
Ik heb deze als dubbel-LP (zal dan wel volume 1 en 2 zijn) en gewoon in een Nederlandse versie.
In de tweede helft van de jaren 80 werd door het TV-programma Veronica's Countdown een poging gedaan om de hardrock weer eens wat bij een groter publiek bekend te maken. Dat is ze uiteindelijk wel een beetje gelukt. Bon Jovi en Europe bv. hebben daar hun Nederlandse doorbraak aan te denken.
Dit soort LP's (er zijn er nog veel meer van dit soort hoor) zijn daar het gevolg van.
Er is natuurlijk weinig mis mee, al heeft de firma CBS hier weer een grote vinger in de Arcade-pap met de obligate nummers van Cheap Trick (toch leuk), Boston (blijft geweldig), Toto (hun eerste hit), Ram-Jam (lompe klassieker) en het toch wel erg mooie Your Love van The Outfield.
Een beetje vreemde keuzes zijn Dr. Feelgood (Engelse pubrock/rhythm 'n' blues) en Accept (veel meer metal dan de rest). Wel 2 aardige nummers trouwens.
En het mooie Look Away van Big Country zou je eerder op een wave-verzamelaar verwachten.
Maar weinig mis mee met deze plaat.
Overigens staan op de LP zeer zeker niet de lange versies van Twilight Zone en Hold The Line.
Nu die volume 2 nog...

avatar van vielip
Ik heb deze laatst op lp weten te vinden. Ik had er al twee uit deze serie (Rock the night en Rock ballads) maar deze heb ik nog niet zo veel zien liggen. Kan aan mij liggen maar ik ben er nu ik 'm heb erg blij mee. Zijn fijne lp's om op te zetten tijdens klussen of feestjes of de BBQ of....Het leuke is, vind ik, dat er een aantal single edits van nummers opstaan. Naast de door Dibbel al genoemde Hold the line en Twilight zone is Don't look back volgens mij ook de korte versie. Heb ik die ook mooi in huis
Ik weet nog, zoals Dibbel hierboven al aangeeft, dat er veel meer albums uit deze serie bestaan. Op cd in ieder geval. Op lp weet ik eigenlijk niet. De 3 dubbel lp's die ik nu heb zijn als 6 enkele cd's uitgebracht. Ben benieuwd of er nog meer op vinyl is uitgebracht. Zo uit m'n hoofd weet ik in ieder geval zeker dat er nog een aantal ballads cd's bestaan.

avatar van Edwynn
Wat doet die rare Peter Frampton daar dan tussen? Zo lijkt het meer een top 2000 dingetje.

Schnee
huh? dit is toch een opeenstapeling van commerciele pop? een beetje ouder allemaal, maar zo glad als een paling in een emmer snot. Dus top 200 materiaal pur sang.

avatar van vielip
Dat top2000 (of is het echt top200? ) dingetje zorgt Fleetwood Mac anders ook prima voor!

avatar van caravelle
Kom op jongens, dit zijn toch waardeloze verzamelaars. Ik trapte daar toendertijd gelukkig niet in. Totaal niet serieus te nemen. Ik vond het altijd sneu als iemand dit in het bezit had.

avatar van vielip
Dan maar sneu! Heerlijke verzamelaars zijn het juist. Ben blij dat ik er toen maar ook nu na al die jaren nog heerlijk in trap

avatar van Darkzone
Vreemd dat Volume 2 niet op de site staat.
Erg lekkere verzamelaars dit.

avatar van vielip
Had het laatst nog met iemand over deze serie albums. Hoe leuk het blijft om ze af en toe eens te draaien. Iets met jeugdsentiment ofzo

avatar van LucM
Ik heb die compilatie ook in mijn bezit op LP. Ik draai dit soort compilaties zelden of nooit meer daar ik alle nummers nu op een regulier album van de desbetreffende bands heb (buiten Outfield, Ram Jam en Accept).

avatar van Darkzone
Dibbel schreef:

Nu die volume 2 nog...

Op cd bestaat track 10 ook uit Babe van Styx die samen deze tijdsduur hebben (3:54 en 4:28).

Overigens heb je ook Rock The City op 2 losse cd's of 2lp.

avatar van vielip
Weet je zeker dat die ook als 2lp is uitgebracht? Heb 'm namelijk nog nooit gezien.

Edit; je hebt gelijk! Staat gewoon op Discogs. Maar eens achteraan gaan