The Amazing Stroopwafels - Wat een Leven (1983)

1 stem

4. Regen (2:54)
  5. Housewife (4:01)
  6. Ome Kobus (2:54)
  7. The Stars (2:52)
  8. Hotnogging Country Raga (2:57)
  9. Beesten Hebben Altijd Wat (4:04)
  10. Zwart (2:38)
  11. Den Vade Motorvej (3:20)
  12. I'm Setting You Free (2:51)
avatar van B.Robertson
Rommelig aandoende liveplaat van de Rotterdammers, doordat er vier studionummers tussen staan en de rest is samengesteld uit drie locaties. Zo is 'Den Vade Motorvej' een studio heropname van 'Oude Maasweg'. Op de A-kant staan goede nummers als 'Dievenwagen', bekend van Willy Alberti, 'Heb Meelij Jet' en 'Ome Kobus'. Voor de rest is niets mij echt bijgebleven, behalve de 20-songs medley waar de B-kant mee begint. Dit is hun enige plaat uit 1983. Band bestaat hier uit frontman/brein achter de band Wim Kerkhof (zang, toetsen, kontrabas) en die wordt bijgestaan door Arie van der Graaf (gitaar), Koos Pakvis (bas/zang), Louis Debij (drums).

Naast de band treden Wim Kerkhof (kontrabas) en Fred Piek (gitaar) informeel op als duo. Ze zijn met z'n tweeën te horen in 'The Stars'.

Fred Piek zingt ook op tracks 1,2,6,11,12. Heb ooit eens gelezen dat het de meest optredende/toerende band van Nederland is, de harde kern van The Amazing Stroopwafels bestaat nu uit drie man.