Babyface - Love Songs (2001)

Alternatieve titel: From the Heart

R&B
Label: Epic

1. I Said I Love You (4:04)
  2. All Day Thinkin (4:20)
  3. This Is for the Lover in You (3:59)

met LL Cool J, J, Howard Hewett en Jody Watley

4. Lady, Lady (4:22)
  5. For the Cool in You (4:53)
  6. A Bit Old-Fashioned (2:57)
  7. Never Keeping Secrets (4:49)
  8. When Can I See You (3:48)
  9. Whip Appeal (5:46)
  10. Soon as I Get Home (5:07)
  11. Given a Chance (4:16)
  12. Sunshine (5:10)
  13. Every Time I Close My Eyes (4:56)

met Shelia E., Mariah Carey en Kenny G

14. When Your Body Gets Weak (5:39)
  15. Lovers (5:56)
  16. You Make Me Feel Brand New (5:03)
avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb altijd wel een zwak gehad voor Babyface, niet vanwege zijn geweldige lyricale vermogen (want die heeft hij niet) maar vanwege zijn stem. Oké ook deze is niet werelds te noemen maar hij legt er altijd wel een lekkere laag emotie op. Het is zeker geen zanger die ik elke dag wil horen maar om zo nu en dan op een somber moment te draaien doe ik graag. Zijn nieuwe album is helaas op bijna geen enkele manier goed te noemen. Dat is min of meer al te zien aan de gastartiesten. Af en toe staat er nog wel een nummer op dat ik best lekker vind (Lady, Lady) maar het merendeel is gewoon troep. Veel lijkt er op elkaar, het is allemaal zoet (dat ben ik wel gewend van Babyface) en het raakt me eigenlijk vanaf minuut één niet. De producties kunnen helaas geen positieve bijdrage leveren aan het geheel. Het klinkt allemaal te een voudig en zelfs als er blazers aan toegevoegd worden vind ik het niet beter worden. Nee dit album zal ik maar snel vergeten en het naar de prullenbak verwijzen.