het 2e album van de Amerikaanse singer/songwriter, gitarist Ned Doheny afkomstig uit Malibu, Californië/USA. de opvolger van zijn heel fijne, gelijknamige debuut uit 1973. later volgden er nog 7 albums. zijn laatste album "Separate Oceans" (2014) staat hier niet op de site. de man had de gave om "catchy songs" te schrijven. het genre zou je als "soft rock" of "easy listening" kunnen omschrijven. deze is wel minder dan zijn debuutplaat, maar het is na al die jaren nog steeds een alleszins genietbaar album. Chaka Khan had een hit met het door hem geschreven "What Cha' Gonna Do For Me". de Average White band scoorden een hit met 5) "A Love Of Your Own", dat hij samen met AWB lid Hamish Stuart schreef. 1) Get It Up For Love en 6) I've Got Your Number haalden de charts in de USA, UK en Japan. het album werd ietwat "gelikt" geproduceerd door Steve Cropper (ex Booker T. Jones meestergitarist, een veelgevraagd sessiemuzikant die in de seventies op tientallen albums zijn partijtjes meespeelde). het gros van de liedjes zijn "love songs" die lekker weg luisteren. het album begint sterk met het catchy, funky "Get It Up For Love", gevolgd door het melodieuze "If You Should Fall" met backing vocals van Glenn Frey en Don Henley, dat sterke Steely Dan invloeden heeft. 4) When Love Hangs In The Balance met backing vocals van o.a. Linda Ronstadt en J.D. Souther en 5) A Love Of Your Own zijn fijne ballads.

Sing To Me zou je een " light version van Boz Scaggs' "Lowdown" kunnen noemen. er deed weer een keur aan klasse muzikanten mee op dit album, waaronder Craig Doerge/David Foster: keyboards, Gary Mallaber: drums (o.a. bekend van zijn werk met the Steve Miller Band), John Guerin: drums en de befaamde Tower of Power horn section. dankzij het goede songmateriaal toch wel een sterk album dit "Hard Candy", met als enige misser 9) Valentine een zoetsappige ballad ontsierd door strijkers. ondanks de bescheiden "hitjes" flopte het album in de States. het werd opgevolgd door zijn 3e album "Prone", dat geen release had in de USA, maar net als zijn latere albums in Japan werd uitgebracht. de man had/heeft daar een cult status met een trouwe schare aan fans. de Japanse import versie van dit album op cd (CBS/Sony) klinkt voorbeeldig.