Jello Biafra with The Melvins - Never Breathe What You Can't See (2004)

Rock / Punk
Label: Alternative Tentacles

1. Plethysmograph (4:49)
  2. McGruff the Crime Dog (4:18)
  3. Yuppie Cadillac (4:31)
  4. Islamic Bomb (6:19)
  5. The Lighter Sight of Global Terrorism (4:35)
  6. Caped Crusader (6:08)
  7. Enchanted Thoughtfist (4:18)
  8. Dawn of the Locusts (5:12)
avatar van lebowski
Dit is een tot de verbeelding sprekende combinatie zeg! Aslan, tell us more!

avatar van HammerHead
Hier moet ik ook nog steeds eens achteraan, al vraag ik me op voorhand wel af of het wat iele stemgeluid van Biafra werkt bij de muziek van de Melvins. Volgens Aslan wel dus zo te zien.

avatar van aslan
aslan (crew)
biafra en melvins... perfecte combinatie, biafra met de energie van de vroege dead kennedys, en de melvins op hun best... en denk eraan: never breathe what you can't see ! ! !

avatar van aslan
aslan (crew)
...en de opvolger heet: Sieg Howdy!
het lijkt wel of de dead kennedys weer helemaal terug zijn! eveneens 5*

HammerHead schreef:

Volgens mij ook, wat een enorm energieke plaat is dit, recht voor zijn raap, het spelplezier knalt uit de boxen en The Melvins spelen het dak van de studio. Aan het einde was ik wel een beetje sufgebeukt trouwens. Vandaar 'slechts' 4*

avatar van c-moon
Ah die Jello... hij deed het ook al met NO MEANS NO met "The Sky Is Falling And I Want My Mommy" (ik ga die zo eens toevoegen), en uiteraard is er het project met Alan "Ministry" Jourgensen "LARD".

Ben wel eens benieuwd naar déze combinatie Biafra+Melvins...

c-moon schreef:

Beste c-moon, ik kan je melden dat hij sinds gisteren in de wachtrij staat

avatar van c-moon
Ah... ok dan
Minder werk voor mij....

Heb ondertussen ook al LARD E.P. "70's Rock Must Die" toegevoegd, die zal hier ook wel dra verschijnen dan ...

avatar van Lexicon Devil
Ik kon het niet geloven eigenlijk, Biafra en de Melvins samen....2 acts waar ik kapot van ben....samen.
Het viel niet helemaal mee deze plaat te waarderen. In mijn ogen te veel Biafra en te weinig Melvins. Alleen bij tracks 5 en 8 is de inbreng van de Melvins echt goed te merken. De rest is gewoon DK met andere muzikanten.

avatar van frolunda
Sterke combinatie van Jello Biafra en the Melvins,vind dit zelfs één van de betere samenwerkingsverbanden die de oud zanger van de Dead kennedys is aangegaan.Lexicon devil heeft wel gelijk als ie zegt dat de Melvins er een beetje bekaaid vanaf komen.Waar dat niet zo is,The Lighter Sight of Global Terrorism tekenenen ze met Jello ook meteen voor de sterkste track van het album.De rest mag er echter ook wezen,een meeslepende mix van rock en punk zonder ook maar één mindere song.Plethysmograph en Dawn of the Locusts zijn voor mij de andere hoogtepunten op dit prima album.Verder moet ik zeggen dat Biafra hier weer ouderwets bijtend klinkt.Schijnt trouwens nog een vervolg op deze paat te zijn,ga daar ook maar eens achteraan want dit smaakt naar meer.

buizen
Ben de Dead Kennedys ergens uit het oog verloren en zodoende dit album helemaal gemist, maar aan de beschrijvingen hierboven te geloven zeker de moeite van een luisterbeurt waard.