Michael Kiwanuka - Tell Me a Tale EP (2011)

Alternatieve titel: Isle of Wight Sessions

Soul / Folk
Label: Communion

1. Tell Me a Tale (4:12)
  2. I Need Your Company (4:29)
  3. Worry Walks Beside Me (4:57)
avatar van kemm
De grootse arrangementen herinneren aan de grootse artiesten van weleer! Hij is er nog niet natuurlijk. Met zulk zwaar beladen materiaal bestaat ook de kans langs de verkeerde kant te vallen, maar deze nummers staan vooralsnog mooi in balans. De toekomst ziet er veelbelovend uit, voor Kiwanuka én voor ons soulfans!

tuktak
ja, in het begin twijfelde ik nog of ik niet gewoon heel veel goeds van vroeger hoorde. maar langzaam begint zijn stem steeds authentieker te klinken en de muziek steeds frisser en beter.
wat een verademing in mijn zoektocht naar wat nieuwe soul, waarin ik helemaal bedolven raakte door 13 in een dozijn nu-soul (heette dat vroeger niet gewoon r&b?).

Worry walks beside me

avatar van FlyLo
Fantastische EP inderdaad. Geen idee dat dit soort soul nog werd gemaakt anno 2011.

vanson
Ik hoorde Tell me a Tale afgelopen zondag in de radioshow van Lefto op Studio Brussel (een aanrader trouwens voor wie er nog niet naar luistert) en werd compleet weggeblazen door dit nummer. Dacht ook dat het een vergeten pareltje die uit de obscuriteit was opgedist. Niets was minder waar. Gelukkig maar.

avatar van FlyLo
Ik vind Lefto meestal een ongelofelijk zeikerd, met zijn oude hits en slechte dubstep. Toevallig is zondagavond zowat het enige moment dat ik (semi-verplicht) naar de radio luister, en dan dus altijd StuBru met Lefto (verplicht).
Samengevat ben ik wel verrast dat hij dit ook draait.

avatar van tim-r(-_-)
Zijn debuutplaat wordt verwacht in maart 2012. Daarop is het dus nog even wachten. Gelukkig zijn er al 3 ep's waarvan ik deze de meest geslaagde vind, met als uitschieter Tell Me a Tale.

4.5*

Heerlijke soul en een mooie artiest om mee te maken. Als dit een goede voorbode is voor zijn debuutalbum is dat absoluut iets om naar uit te kijken.