Marvin Holmes & The Uptights - Ooh Ooh the Dragon and Other Monsters (1969)

1 stem

Soul / Funk
Label: Uni

1. Ooh Ooh the Dragon (3:10)
  2. I've Never Found a Girl (3:20)
  3. Grab This Thing (3:15)
  4. Ride Your Mule - Part 1 (2:24)
  5. Grazing in the Grass (3:15)
  6. There Was a Time (3:45)
  7. Who's Making Love (2:25)
  8. Don't Be Afraid (2:35)
  9. It Takes a Lot of Good Loving (2:19)
  10. Lonely Too Long (2:38)
  11. The Horse (2:08)
  12. Scratch (3:09)
avatar van Angelo
Bepaalde plaatsen in Amerika hadden het genoegen om ongelofelijke talenten te kennen. Zo ook de buurt Bay Area in San Francisco. Als je een backingsband hebt die zichzelf The Uptights noemt, dan mag je toch hopen dat ze van goeden huize komen. De verwachtingen die hun naam schept, weten ze in te lossen. ‘Tight’ is ook echt de juiste benaming voor dit album. De muzikaliteit spat van dit album af. Het gehele album is voorzien van een coole, strakke instrumentatie, die uitstekend te noemen is. Het grootste gedeelte bestaat uit bombastische funky soul, met hier en daar ietwat variatie in de vorm van bijvoorbeeld een instrumentaal nummer Grazing in the grass, of een ballad Don’t be afraid, maar ook covers als I’ve never found a girl van Eddie Floyd, en Who’s making love van Johnnie Taylor. Een stoer album dat het ongetwijfeld bij ieder feestje goed moet doen. Alsof ze je uitdagen te proberen om stil te blijven zitten. Dat is mij niet gelukt, en ik durf best te wedden dat het anderen ook zeker niet zal lukken!