Blind Pilot - We Are the Tide (2011)

Folk / Rock
Label: Expunged

1. Half Moon (3:28)
  2. Always (2:26)
  3. Get You Right (3:35)
  4. We Are the Tide (3:17)
  5. The Colored Night (3:55)
  6. I Know (3:52)
  7. White Apple (3:56)
  8. Just One (4:29)
  9. Get It Out (3:25)
  10. New York (5:39)
avatar van Mctijn
Bekwame singer/songwriter die nog geen slecht nummer op plaat heeft gezet. Pas z'n 2e album, maar toch Iets "steviger geproduceerd" dan het eerste album. De nummers zijn een tikkie minder intiem, maar de schoonheid van de lieflijke melodieën gaan niet verloren. Aanrader!

BobbieMarley
Inderdaad een aanrader

Prima vervolgplaat. Vond zijn debuutalbum persoonlijk iets mooier, iets fijner, iets breekbaarder zeg maar.

Elmo.
Minder sterk dan het debuutalbum van de band. Waar die nummer intiem en warm waren, ruilen ze die intimiteit hier voor een vrolijkere sfeer die iets zomerser is qua klank. Als het hun debuutalbum was had ik er minder van verwacht, nu hoopte ik op een folkorchestrale, intieme sound, maar kreeg ik een geproduceerder geluid dan waar ik op hoopte. Toch is het een erg goed album in haar genre.

avatar van Eric de peric
Ik zie niet wat iedereen heeft met "Half Moon"en "New York". Ze zijn wel aardig, maar ik vind "Just One", "Get It Out" en "Always" toch wel de beste. Maar in principe vind ik het een top album zonder slechte of matige nummers.

Ontdekt dankzij één van mijn dochters, heerlijk, allemaal lekker: makes me happy!