Ricardo Donoso - Progress Chance (2011)

Braziliƫ
Electronic
Label: Digitalis

1. Chrome Decadence
  2. Klatu
  3. Baiting Disappointment
  4. The Deck of an Ancient Ship
  5. Morning Criminal
  6. The North Quadrant (Ascension)
  7. Conditional Formatting (Descent)
tuktak
een van mijn favoriete platen van dit jaar. ricardo donoso was iemand waar ik eigenlijk nog nooit van had gehoord. maar plaatjes op digitalis trekken sowieso mijn aandacht, en de fraaie hoes gaf hierbij de doorslag tot luisteren.

progress change is een electronische plaat die stampensvol sfeer en space zit. samen met de retro productie zorgt dit voor een hoog krautrockgehalte. toch weet deze plaat zich te onderscheiden door een ongelooflijke knappe variatie tussen de nummers en de moderne frisse aanpak.

zet deze plaat op en je raakt geheid bedwelmt door de klanken die aan je voorbij glijden. met de koptelefoon op knalt elke klank hard en opvallend bij je naar binnen, waardoor het geen slaapplaat is, maar juist een plaat om helder van te geraken. opvallend is dat de gehele plaat compleet beatloos is. soms komen er donkere tonen en lage sub voor, maar dit dient eigenlijk vooral om voor sfeer en diepte te zorgen.

dit plaatje zal wel weer onbekend blijven, maar andere kant, dat had ik ook bij peaking lights - 936 verwacht...

avatar van hawkins
Ik vond de samples op Boomkat erg sterk, sindsdien in mijn updates gezet. Dus naar aanleiding van deze herinnering maar even langs bij de pindakaasboer.

tuktak
zeker doen! dan is het aantal luisteraars daarmee alweer verdubbeld

avatar van Chameleon Day
Nou, zal ik dan ook een poging wagen?

tuktak
zolang ik, als het tegenvalt, geen schadeclaim aan mijn broek krijg voor de kosten van het verbruikte dataverkeer, dan mag het

avatar van vlsander
tuktak waar blijf je ze toch vinden. Ik vind dit ook zeker te pruimen, bedankt voor de tip!