Calibre - Hummer EP (2011)

Electronic / Dance
Label: Samurai Red Seal

1. Hummer (5:58)
  2. Dog Shit (5:20)
  3. Touch Me (6:42)
  4. Free My Mind (5:12)
tuktak
nog nooit heeft iemand een stukje tekst bij een album van calibre geplaatst. de kans is dus vrij groot dat niemand dit zal lezen en dat niemand dit zal gaan luisteren

in de uk echter is calibre een hele grote meneer, zo ongeveer de koning van de zogenaamde liquid drum n bass, de funkier lichtere (vrouwvriendelijke) variant binnen de drum n bass. en laat deze variant nou weer helemaal terug zijn gekeerd in de uk dansscene. als bijzaaltje van bijvoorbeeld dubstepfeestjes, of door de wat betere organisatoren geboekt aan het begin van de avond is deze muziek perfect dansvloermateriaal. lichter en vrouwvriendelijk in deze betekent zeker geen saaiheid of loomheid, want de beats zijn uptempo, en de basslijntjes zeer energiek. zeker hummer en dog shit zijn dikke knallers. touch me heeft een klassiekere oldscool inslag, maar mag er ook zeker wezen. eigenlijk is deze hele ep gewoon ontzettend goed en 23 minuten puur kwaliteit. vrij binnenkort (november ongeveer) een nieuwe langspeler van deze man en wat ik er al van heb mogen horen, wordt het een killeralbum.

voor de liefhebber, andere oudgedienden met dezelfde insteek zijn bv marcus intalex en high contrast, zoek het (ja jij, enige geïnteresseerde lezer) lekker op als je benieuwd bent

geheel illegaal heb ik dog shit geupload op youtube voor de belangstellende:
calibre - dog shit

avatar van FlyLo
tuktak schreef:

Dan onderschat je toch het aantal mensen dat jou volgt

avatar van T.O.
Zeker een solide producer, al sinds (denk ik) zijn eerste release, 'Mystic'.

Maar ik heb volgens mij slechts minder dan de helft van zijn uitgebreide oeuvre gehoord nog.

tuktak
track op verzoek verwijderd, je moet er als label niet aan denken dat mensen de muziek te horen gaan krijgen immers...