JP, Chrissie & The Fairground Boys - Fidelity! (2010)

Label: La Mina

1. Perfect Lover (4:14)
  2. If You Let Me (3:54)
  3. Fairground Luck (3:21)
  4. Australia (4:42)
  5. Misty Valley (3:53)
  6. Courage (4:47)
  7. Leave Me If You Must (3:20)
  8. Meanwhile (4:35)
  9. Your Fairground (4:08)
  10. Never Drink Again (3:18)
  11. Fidelity! (2:24)
Een vrolijke hoes met daarop een onbekende singer-songwriter uit Wales, JP Jones, afgekort JP and Chrissie Hynde. Jawel Chrissie Hynde van de Pretenders. Ze kijken elkaar vrolijk en verliefd aan. Het achtergrond verhaal is misschien wel spannender dan de plaat. JP en Chrissy komen elkaar tegen in een bar, JP aardig aangeschoten , maar weet wel het telefoonnummer te bemachtigen van Chrissie. Van het één komt het ander, maar er is wel een leeftijdsverschil. Toen Chrissie doorbrak met de Pretenders zat JP nog in de luiers. Hij 31, zij 61, moet vanzelfsprekend kunnen. En Chrissie ziet er op haar 61e nog heel goed uit. De relatie houdt echter niet lang stand en dan besluiten de twee een gezamenlijke plaat te maken over deze mislukte relatie. Chrissie die toch heel veel bekende zangers als relatie gehad voor langere of zeer korte tijd (Iggy Pop, Ray Davies, Jim Kerr) is zeer open over deze relatie, terwijl ze dat nooit is geweest. Tot zover de privé perikelen, want het gaat om de muziek. Op zich is die niet verkeerd, de muziek is wat folk achtiger dan we van Chrissie gewend zijn. Chrissie is nog bijzonder goed van stem, daar zit nog geen enkele sleet op. JP heeft een ruige stem, een beetje Tom Waits achtig, maar zo naast Chrissie wordt hij toch wel kwalitatief weggeblazen. Deze therapeutische plaat is absoluut niet zwaar, luchtig omdat men toch wel door had dat het niets kon worden. De band die meespeelt doet dat naar behoren. JP is er een stuk bekender door geworden, Chrissie heeft ook weer wat publiciteit en geluk ontvangen, dus wat willen we nog meer.
Lekker plaatje op de zondagmiddag.