Fragile State - Voices from the Dust Bowl (2004)

Electronic
Label: Bar de Lune

1. Four-Four-Four (8:21)
  2. King for a Day (6:35)
  3. New Bassa (6:34)
  4. Cleo (6:21)
  5. 600 Bliss (5:16)
  6. Stolen Generation (2:22)
  7. At Last (5:11)
  8. Paper Smile (4:52)
  9. Overcurrent (5:12)
  10. Train Time (5:34)
  11. Paper Tiger (5:59)
Nog beter dan de eerste CD (The Facts and the Dreams). Jammer dat het duo inmiddels uit elkaar is.

Pfff het is wel echt extreem loungy.
Sommige achtergrondmuziek in koffieshops (waar ik zulke muziek mee associeer) is werkelijk fantastisch als je er goed naar luistert, en zit vol energie, gevoel en creativiteit. Dit album gaat alleen wel érg traag (soundscapes vangt het idee ja) en mijn pop-oren missen een fantastische bas of drum die richting kan geven aan de stukken. Helaas! Zero 7 vind ik namelijk wel fantastisch, maar daar lijkt het gewoon amper op.