Vinzzent - Droomwereld (2011)

Label: Number 8

1. Dromendans (2:53)
  2. Groen, Wit, Blauw, Geel, Rood (3:16)
  3. Mazzel (3:04)
  4. Ik Ben Verliefd (Sha la Lie) (2:59)
  5. Ik Droom Mezelf bij Jou (3:30)
  6. Zon in Mijn Leven (2:58)
  7. Alles Wat Ik Hebben Wil (3:02)
  8. Zomerdromen (2:47)
  9. Dansé Dansé (3:16)
  10. Wat een Wonder (3:26)
  11. Oost West Thuis Best (3:22)
  12. Was Jij Maar Hier (3:52)
  13. Door Wind en Regen (2:51)
  14. Want Ik Heb Jou (1:48)
avatar van Madjack71
In mijn..and now for something completely different houding...dit album van Vinzzent eens geluisterd, nadat ik voor een client van mij wat nederlandstalige muziek op een mp3 speler had gezet...wilde ik ook wel eens weten wat dat dan allemaal al dan wel of niet is. Vinzzent...moet dan nou echt zo met die 2 zetten..zucht..heeft meegedaan ten tijde van Sieneke bij het deelnemen aan het nationaal songfestival met het legendarische Ik ben verliefd, maar dan in zijn versie, zonder draaiorgel. Hij is het niet geworden, niet dat het ws. wat uit gemaakt zou hebben, maar heeft wel een an sich aardig album gemaakt in zijn genre. Wel ietwat een ratjetoe door gebruik te maken van verschillende schrijvers die hem een nummer aangeboden hebben. Van JW Roy tot Vader Abraham...daar zit toch wel een verschil in. Wel schijnt door heel het album heen het zonnetje en heeft Vinzzent een goede stem die zich leent voor zang in eigen moerstaal...het zou er wel beter op worden als diezelfde stem zich ook zou lenen voor wat betere composities, waar het hier en daar wel wat aan ontbeert. Alles wat ik hebben wil, zingt lekker mee, alsook Wat een Wonder. Oost West Thuis Best, is niet zo'n cliche als de titel doet vermoeden en is zelfs een van de betere. Doordat de nummers kort en bondig zijn, luisterd het vlot weg en krijg ik er zelfs een vrolijk gevoel van. Ten aanzien van de lichtere nederlandstalige muziek, is dit niet verkeerd uitgepakt.

avatar van Sjaan
positief hoor.....als je niet eens van Sieneke kan winnen dan zou ik toch een ander beroep kiezen denk ik.....