Dr. John, the Night Tripper - Remedies (1970)

R&B / Roots
Label: ATCO

1. Loop Garoo (4:43)
  2. What Goes Around, Comes Around (2:57)
  3. Wash, Mama, Wash (3:42)
  4. Chippy, Chippy (3:33)
  5. Mardi Gras Day (8:11)
  6. Angola Anthem (17:33)
Father McKenzie
Mac Rebenack, of the Nighttripper op zijn best. Wel al op elpee gehoord bij vrienden, lang geleden, bestaat dit ook op cd?

avatar van jellorum
Jawel hoor...nog eens bij de fnac zien liggen voor de schappelijke prijs van 9,99 euro...heel erg te doen zou ik zo durven zeggen..

avatar van jellorum
Nog zo'n verbijsterende plaat van de dokter.
Dit swingt, groovet en funkt langs alle kanten.
Ik had nooit echt het mond-open gevoel dat ik wel bij Gris-Gris had, maar deze doet er niet veel voor onder...

Alleen al voor dat hypnotiserende Angola Anthem moet je deze muziek ontdekken!

Nu nog deze origineel vinden, want voor die hoes alleen al zou je dit plaatje toch willen?

Eén van Dr. Johns beste albums. Voorganger Babylon lijkt wat moeilijk uit de schaduw van Gris-Gris te kunnen stappen. Hier komt Dr. John los van zijn sjamaanse alter-ego. Langzaam zet hij de ontwikkeling naar het meer traditiegetrouwe werk van bijv. Gumbo in, maar hij heeft hier ook nog dat bezwerende, alsof de muziek een weerspiegeling van een of ander ritueel is.