The Original 7ven - Condensate (2011)

Funk
Label: Saguaro Road

1. O7ven Intro (0:56)
  2. Strawberry Lake (5:10)
  3. O7ven Press Conference (1:02)
  4. Condensate (3:04)
  5. #Trendin (4:09)
  6. If I Was Yo Man (5:35)
  7. Role Play (4:45)
  8. Sick (4:19)
  9. Lifestyle (5:11)
  10. Faithful (4:40)
  11. Cadillac (3:52)
  12. AYDKMN (5:14)
  13. One Step (3:36)
  14. Toast to the Party Girl (5:34)
  15. Hey Yo (4:33)
  16. GoHomeToYoMan (5:30)
avatar van lennon
De snippet belooft weinig goeds!

Feit dat Prince heeft verboden om de naam The Time te gebruiken kan ik volledig begrijpen. The time was onder de vleugels van Prince erg leuk en vermakelijk, maar zonder is het gewoon slap.... De snipper van Trendin' bewijst dit helaas.

Wel zou ik ze live nog een keer willen zien, want Morris Day blijft grappig on stage!

Als Prince fan ga ik dit album zeker niet kopen, want het staat er compleet los van!

Nee, zit hier niet op te wachten....

Inmiddels is er meer dan een snippet. #Trendin is in zijn geheel te zien en beluisteren.
Morrris Day ziet er net als Prince nog steeds zeer goed uit maar nu kennen we het truukje tussen Jerome, Morris en de spiegel wel en het nummer zelf? Mwoah.

Ik geef toe dat meerdere draaibeurten het wel goed doen.

avatar van lennon
Inderdaad is de song in z'n geheel iets beter te verteren dan de snippet. Maar nog steeds vind ik het niets bijzonders.. Er is geforceerd getracht de Prince sound te immiteren, en dat is aardig gelukt, maar het is het nu net niet....
De clip.. tja beetje irritant om te kijken, maar Morris en Jerome brengen altijd wel weer een glimlach op mijn gezicht....

The Time, ja, leuke band.. (dankzij Prince) nieuwe cd? Verwacht er niets van....

avatar van dennisversteeg
Het album vind ik onverwacht behoorlijk leuk. Ik was redelijk sceptisch van te voren, maar ik ben blij dat ik aangenaam verrast werd!

Het is een logisch vervolg op het toch al weer 20 jaar oude Pandemonium met een goed mengsel tussen klassieke MPLS sound en meer moderne invloeden. De zang, het musiceren en de produktie zijn van hoog niveau en het heeft de typische Time-sfeer.

Ik vind dat deze heren hiermee bewijzen ook zonder Prince een prima album neer te kunnen zetten.

Dit zijn Jimmy Jam & Terry Lewis, ik denk dat die al heel lang geleden bewezen hebben een prima album neer te kunnen zetten.

Lekker album, goed gebruik van de MPLS sound. Teksten vind ik soms mmmhh, wel typisch Time, maar tijden zijn toch een beetje verandert (Lifestyle komt een beetje belachelijk over)

Stem verhoogd naar 4,5....deze cd staat non stop bij me thuis aan. WOW!

avatar van lennon
Minder dramatisch slecht dan ik verwacht had, maar nog steeds is dit middelmaat troef.

Op Strawberry lake wordt krampachtig de Prince sound gekopieerd om een toch enigszins herkenbare sound te creeeren.

de segues zijn grappig als altijd, maar echt een top album kan ik dit niet noemen!

Live wil ik ze nog wel een keer zien, dus laten we hopen dat ze net als de family (in januari 2012) ook paradiso (of liever nog Tivoli) aandoen.... Want live is het nog wel een feestje.. Nieuw materiaal helaas niet meer zo...

Strawberry Lake is wel heel erg Sly and the Family Stone (ze doen weinig moeite dat te verbergen).
Verder gewoon een lekker album van The Time, eh, The Original 7ven. Eigenlijk leuker dan Pandemonium.
Ietsje platter dan ten tijde van hun oude sound en helaas zijn die gesproken één-tweetjes gebleven. Ik mag die humor wel maar op cd heb ik het altijd storend gevonden.

Prima album eigenlijk wel: meevaller van jewelste met Toast to the Party Girl als voorlopige favoriet hoe enorm Prince-achtig ook!

Toch wel een verslavend plaatje en dat kon ik van Pandemonium minder zeggen.

Prince is best een zeikerd dat ie de naam niet vrijgeeft.

avatar van lennon
^ waarom? Ik vind dat ie gelijk heeft. Het is zijn product, en hier heeft hij niks mee te maken. Toch zal zijn naam er aan verbonden worden als het publiek de naam zal horen.
Ik snap daarom wel dat ie dat niet wil, en getuige de kwaliteit van de plaat heeft ie daar goed aan gedaan.

avatar van lennon
Ben iets te hard geweest voor dit album en verhoog met 0.5.

Cadillac is best wel lekker eigenlijk en If I Was Yo Man doet heel erg aan de oude time denken.

Nog steeds geen hoogvlieger, maar toch geen onaardig plaatje.

lennon schreef:

Kom nou. Vroeger stond zijn naam er niet eens op.
Snap niet dat hij dit zijn oude vrienden niet gunt.

avatar van Funky Bookie
De humor van Morris en de productie van Jam en Lewis maken dit absoluut een zeer vermakelijk album.
Niet meer de magie van vroeger, maar dat was met Prince waarschijnlijk ook niet meer gelukt.

Martin schreef:

Kom nou. Vroeger stond zijn naam er niet eens op.
Snap niet dat hij dit zijn oude vrienden niet gunt.

Wel met het synoniem Jamie Starr