Robbert Fossen & Bobby's Teardrops - Chicago on My Mind (2011)

Blues
Label: Blueshine

1. Baby, You Don't Have to Go (4:44)
  2. Nineteen Years Old (8:07)
  3. Lump on Your Stump (4:05)
  4. Everything's Gonna Be Allright (4:51)
  5. Bad Boy (5:05)
  6. Gotta Love Somebody (6:21)
  7. Look on Yonder Wall (7:02)
  8. Big Boss Man (4:50)
  9. Rock Me Baby (7:12)
  10. Long Distance Call (9:44)
  11. Gonna Move to Kansas City (4:20)
  12. Sadie (6:14)
avatar van Ronald5150
Robbert Fossen is al jaren de vaandeldrager van de Chicago Blues in Nederland. Tijdens een spontane show in een kleine club realiseerde de aanwezige muzikanten dat dit iets speciaals was. Robbert Fossen noemt deze band vervolgens Bobby's Teardrops en bestaat uit de crème de la crème uit de Nederlandse blues en jazz scène. Fossen neemt zelf de vocalen en gitaar voor zijn rekening. Op de zes snaren wordt hij daarnaast bijgestaan door Peter Struijk. Bart Landstra laat de typische Chicago mondharmonica sound herleven. Aad van Pijlen en Robbie Carree vormen de ritmesectie op respectievelijk de bas en drums. Op "Chicago on My Mind" worden een elftal Chicago bluesklassiekers vertolkt. De plaat is live opgenomen met een klein publiek en de intieme sfeer heeft wel iets van een echte juke joint. Er wordt flink geïmproviseerd en ondanks dat het allemaal covers zijn wordt het nergens een klakkeloze naspeeloefening. Robbert Fossen & Bobby's Teardrops houden de Chicago blues levend en ze bewijzen tevens dat ook Nederlandse muzikanten de blues snappen. Ik heb de heren zelf gezien tijdens de laatste editie van "An Evening with the Blues" in Tiel en ze gaven een spetterende show weg. Deze cd is een mooie herinnering aan dat optreden en aan het helaas ter ziele gegane bluesfestival in Tiel.