Seven Witches - Passage to the Other Side (2003)

Label: Noise

1. Dance with the Dead (6:18)
  2. Mental Messiah (5:01)
  3. Johnny (3:57)
  4. Apocalyptic Dreams (3:30)
  5. Fever in the City (5:17)
  6. Betrayed (4:06)
  7. The Last Horizon (4:16)
  8. Nature & Wrath (4:52)
  9. Wasted (3:42)
  10. Passage to the Other Side (7:20)
Dit moet het beste album zijn van deze band met enkel oer heavy-metal iconen. Ik vind het album zelf wel aardig. Er staan 3 super songs op. De rest is aardig, maar niet heel speciaal. Een ruime 7.

avatar van gigage
Helstar vocalist James Rivera maakt zijn debuut bij Seven Witches en bij Metal Messiah zingt hij over Rob Halford? Hij zingt het in ieder geval precies zoals Rob gedaan zou hebben. Oh, er staat Mental Messiah, my bad, Rivera gilt de song in ieder geval naar grote hoogten. Helaas kan dat niet over het hele album gezegd worden. Compositorisch gebeurt er gewoon niet zoveel. Armored Saint bassist Joey Vera doet ook zijn duit in het zakje maar is ook geen begandigd liedjes schrijver. En zo kabbelt het plaatje voort.
Bij de Def Leppard cover Wasted veer ik wel even op, maar Rivera zet m te laag in en dan is de lol er wel af eigenlijk.
Album Picks: Mental Messiah en Passage to the other Side