Omen - Battle Anthems (1998)

1 stem

Label: Metal Invader

1. Be My Wench (4:06)
  2. Battle Cry (3:45)
  3. Warning of Danger (4:26)
  4. Don't Fear the Night (5:04)
  5. Teeth of the Hydra (6:00)
  6. At All Cost (5:27)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Battle Anthems is ook één van mijn toevoegingen van het Amerikaanse Power Metal combo Omen en ik vraag me nu af of deze wel op MusicMeter mag want... dit is een mini-cd uitgekomen bij het magazine Metal Invader, dus nergens afzonderlijk te koop, veronderstel ik.

De zes nummers zijn afkomstig van drie albums. Be My Wench en Battle Cry staan op het eerste album Battle Cry uit 1984, Warning of Danger en Don't Fear the Night staan op het tweede album Warning of Danger uit 1985, Teeth of the Hydra en At All Cost staan op het derde album The Cruse uit 1986. Veel variatie is er niet bij, de zang kan klagerig overkomen en het heeft het geluid van die jaren, waarmee ik persoonlijk nooit een probleem heb.

Het gaat om bestaande versies, niets nieuws onder de zon en op die drie albums staan best wel aardige songs waarvan deze EP/verzamelaarke een aardig aperitiefhapje vormt. In 2003 stierf de toen 45-jarige zanger J.D. Kimball aan de gevolgen van kanker. Smerige ziekte.