Franck Carducci - Oddity (2011)

Frankrijk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Achilles (14:51)
  2. The Quind (9:23)
  3. The Eyes of Age (4:30)
  4. Alice’s Eerie Dream (11:50)
  5. The Last Oddity (10:17)
  6. The Carpet Crawlers * (6:06)
  7. Alice's Eerie Dream [Radio Edit] * (3:59)
avatar van Svendra
Sympathiek solo-debuut van een Fransman die in Amsterdam woont.

In de eerste nummers overheerst Engelse neo-prog, met pastorale gedeelten in de stijl van Anthony Phillips en Steve Hackett. In Alice's Eerie Dream en het tweede deel van The Last Oddity ligt het accent op catchy Floydiaanse bluesrock.

Deze stijlen laten zich goed combineren maar het - op zich aardige - countrynummer The Eyes of Ages doorbreekt wel een beetje de dromerige sfeer. Ander klein minpuntje is de zang van Carducci, al moet ik zeggen dat die na een paar luisterbeurten niet meer stoort.

avatar van Brunniepoo
Helaas eindigt toch wat zwak met een nutteloze edit en een cover van een nummer waar betere covers van bestaan, hoewel je daar mogelijk alleen 'last' van hebt als je de cd-versie hebt.

Verder vind ik het prima debuut, eentje die naar meer smaakt in ieder geval.

avatar van Ducoz
Hier ben ik wel benieuwd naar, vind de albumcover wel erg "spanned"

avatar van Brunniepoo
Ducoz schreef:
Hier ben ik wel benieuwd naar, vind de albumcover wel erg "spanned"

Ik vind hem vooral erg lelijk...

Hier kun je het album overigens beluisteren: Franck Carducci - franckcarducci.bandcamp.com