She & Him - A Very She & Him Christmas (2011)

Label: Merge

1. The Christmas Waltz (2:37)
  2. Christmas Day (3:24)
  3. Have Yourself a Merry Little Christmas (3:42)
  4. I'll Be Home for Christmas (2:26)
  5. Christmas Wish (2:58)
  6. Sleigh Ride (2:44)
  7. Rockin' Around the Christmas Tree (2:00)
  8. Silver Bells (1:57)
  9. Baby, It's Cold Outside (2:17)
  10. Blue Christmas (3:24)
  11. Little Saint Nick (2:10)
  12. The Christmas Song (2:26)
avatar van Roi
Roi
Zoals het altijd gaat is dit een kerstalbum op zachtjes op de achtergrond aan te zetten en er niet echt naar te luisteren.

Sowieso is dit niet echt mijn band, het is mij allemaal te tam.

avatar van Drs. DAJA
Mijn inziens een van de betere kerstplaten. Het zit hem vooral in de heerlijk minimalistische benadering waarin veel van de kerstklassiekers beter overeind blijven dan de grootste bombastische uitvoeringen en schreeuwerige "eigen gemaakte" performances zoals veel andere artiesten dat ooit poogden. De nummers werken in essentie en She & Him weten die essentie met deze plaat terug te vinden.

avatar van RoyDeSmet
Voor mij ook de kerstplaat die elk jaar het meest opstaat. In de kerstplaylist van mijn ouders probeer ik ook altijd zoveel mogelijk She & Him in te smokkelen.

Franck Maudit
Misschien een tikkeltje verdragelijker dan de opvolger (Christmas Party) maar nog steeds een album dat van mijn Kerst een helse beleving kan maken.

Hier blijf ik liefst ver van weg, zelfs een grote favoriet als Sleigh Ride wordt een ritje vol kuilen en bulten, waardoor je jezelf 's avonds eerder in een ziekenhuisbed dan aan de feesttafel zal terugvinden.

En toch zal ik dit album 1 dezer dagen moeten ondergaan, daar staan enkele -geliefde- familieleden garant voor. Wens me sterkte!