Hanni El Khatib - Will the Guns Come Out (2011)

Label: Innovative Leisure

1. Will the Guns Come Out (1:26)
  2. Build.Destroy.Rebuild. (2:59)
  3. Fuck It, You Win (3:11)
  4. Dead Wrong (3:28)
  5. Come Alive (2:35)
  6. Loved One (2:38)
  7. Heartbreak Hotel (3:12)
  8. Wait Wait Wait (3:57)
  9. Garbage City (3:54)
  10. You Rascal You (2:21)
  11. I Got a Thing * (2:00)
avatar van Masimo
Tof album. De naam is wellicht wat misleidend, want neen, er komt geen bebaarde man met een sitar aanzetten, maar een leuk, vrolijk, rock-bandje uit de VS.. Een paar vergelijkbare namen? Bij mij vallen Black Keys, Cold War Kids, Herman Düne, en met een paar tracks schiet de naam Tom Waits toch te binnen.. (vooral Heartbreak Hotel) In ieder geval erg leuk album!

Luisteren, jullie wrede menswezens!

avatar van essence
Ja, ik kan hier ook van genieten. Een soort van rudimentaire blues 'n roll. Eenvoudig maar uiterst effectief, maar wel met een beperkte houdbaarheidsdatum denk ik. Niet iets dat je wekelijks oplegt want dan komt ben je dit vlug beu imo.

avatar van handeman
rauw en direkt, zie ook alternative blog en filmpje gelinkt.

avatar van Ducoz
Het klonk allemaal zo veel belovend, maar het mist net dat ene..
Ze halen het niet bij soort genoten als de White Stripes of de Black keys, zeker hier mis ik de bas.
De nummers zijn zo verschrikkelijk simpel, huppakee 3 powerakkoorden en klaar.
Dit is, in tegenstelling tot eerder genoemde namen, meer Punk en Rock N' Roll dan Blues rock, en dat voel je.. het werkt in mijn beleving minder lekker..
De teksten zijn ook niet echt intelligent te noemen. Live speelden ze een nieuw nummer, dat ging als volgt "ROOOACH COCKKK ROOACH COCK" Om maar even het niveau aan te geven.

Deze versie van 'Heartbreak Hotel' vind ik dan weer wel tof, alleen gaat het te veel nergens heen.. en alle nummers stoppen wel erg abrupt.

avatar van kapiteingilo
Bij een eerste luisterbeurt vond ik het veelbelovend maar vanaf de 2de beluistering miste ik begeestering; te veel van hetzelfde en geen echt uitgesproken volgehouden stijl vind ik persoonlijk. Maar zeker volhouden zou ik zeggen. Voor mij 2,5 sterren; net voldoende dus

avatar van Supersid
Zo zie je maar: ik vind dit dan weer geweldig... Kort, spannend plaatje met genoeg eigen gezicht om te excelleren...