Hazzard - Hazzard (1983)

4. Just a Dream (4:15)
  5. Satisfied (3:58)
  6. Tonight (4:05)
  7. Killer (4:49)
  8. We Are the Band (4:12)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Traditionele Duitse Heavy Metal met als bekendste muzikant, gitarist en oprichter Herman Frank, nog bekend van bij Accept. Dit is het eerste en enige album van deze groep. Typische Mausoleum drums en niets nieuws onder de Teutoonse Metal zon (let op de koortjes bij Killer) maar met smeuïg en melodieus gitaarwerk. Nergens opzienbarend, nergens ontgoochelend, hoewel de afsluiter me iets te meezingbaar en iets te vrolijk in de oren klinkt. Voer voor de fans van Accept zonder brulboei Udo Dirkschneider.

avatar van Metalhead99
Niet bijster origineel, maar wel fijn.
Het gitaarwerk is best goed en de productie is ook wel goed. Hier en daar misschien iets té gelikt voor deze stijl muziek. Dit zou eerder bij jaren '80 glam passen, al neigt afsluiter "We Are the Band" daar wel een beetje naar. Een geinige meezinger die ik ook wel kan waarderen.
Voor liefhebbers van jaren '80 metal/rock is dit nog best een aardig plaatje.