Toto - The Essential (2004)

Label: Columbia

1. Rosanna (4:03)
  2. Stop Loving You (4:31)
  3. Hold the Line (3:33)
  4. Caught in the Balance (6:23)
  5. 99 (5:14)
  6. The Other Side (4:42)
  7. I Won't Hold You Back (4:59)
  8. Africa (4:23)
  9. Don't Chain My Heart (4:44)
  10. 2 Hearts (5:09)
  11. Waiting for Your Love (4:15)
  12. Make Believe (3:46)
  13. Goodbye Elenore (4:55)
  14. Home of the Brave (6:48)
  15. How Does It Feel (3:52)
  16. The Road Goes On (4:24)
  17. I Will Remember (4:24)
  18. Georgy Porgy (4:11)
  19. Just Can't Get to You (5:04)
  20. Pamela (4:32)
  21. Baby He's Your Man (5:43)
  22. I'll Supply the Love (3:48)
  23. Holyanna (4:17)
  24. The Turning Point (4:05)
  25. If You Belong to Me (4:01)
  26. Can You Hear What I'm Saying (5:01)
  27. Slipped Away (5:18)
  28. Dave's Gone Skiing (5:01)
  29. Without Your Love (4:31)
  30. Stranger in Town (4:46)
  31. Til the End (5:29)
  32. I'll Be over You (3:48)
één van de beste compilatie Toto-cd's, het grote publiek zal Mushanga wel missen , maar voor de rest een schitterende "playlist".
Alleen jammer dat ze de singleversion van Rosanna op de cd gezet hebben ipv de lange albumversie met de prachtige keyboard/gitaarsolo op het einde.

avatar van HammerHead
Ik was inderdaad al zeer benieuwd welke waardering jij voor dit album uit je hoed zou toveren, TOTO.

Zeg TOTO, heb je echt elke Toto cd beoordeeld met de volle 5 sterren? En zo ja, zit er dan geen kwaliteitsverschil tussen de verschillende cd's?

avatar van HammerHead
Volgens mij heeft hij voor een of andere live CD wel eens 4 sterren gegeven. Dat moet dus wel een erbarmelijk slecht album zijn.

nooit veel aangevonden, dat Toto....

HammerHead schreef:

, net zoals jij 4 van de 10 "Meshuggah" - albums 5 sterren geeft ( + een stuk van de rest dat in je 4.5 en 4 sterren - lijst staat ) , verdoe je tijd toch met wat anders dude dan deze loze opmerkingen ...

sn@ke schreef:

, net zoals jij 4 van de 10 "Meshuggah" - albums 5 sterren geeft , verdoe je tijd toch met wat anders dude dan deze loze opmerkingen ...

Anders ga je even reageren op maanden oude berichten, over je tijd verdoen en loze opmerkingen gesproken. (4 van de 10 is overigens totaal iets anders dan 10 van de 10)

HammerHead schreef:

zou niet weten wat er mis aan is , loze nietszeggende opmerkingen blijven loze nietszeggende opmerkingen die mogen aangekaart worden , maar ik zal maar zwijgen want ik kom in hetzelfde straatje ...

sn@ke schreef:

maar ik zal maar zwijgen want ik kom in hetzelfde straatje ...

Daar zat je al hoor.

Het is al goed dat je onrechtstreeks toegeeft dat je opmerking idd loos en nietszeggend was

avatar van lebowski
Er is toch wel verschil tussen fan zijn en hoog waarderen en standaard 5 sterren geven als je het woord TOTO ziet lijkt me. Ik durf te wedden dat Hammerhead een k..nummer van Meshuggah aan kan wijzen. Toch?

avatar van HammerHead
Ja hoor, ze hebben o.a een e.p. uitgebracht (die trouwens niet op de site staat) met wat vage remixes en zelfs 2 ambient-techno achtige nummers. Verder staan op de debut e.p. en de eerste full lengt ook een aantal ronduit saaie nummers. Maar vanaf 1994 zijn ze eigenlijk gewoonweg geniaal bezig.

avatar van Marty
Geen al te beste compilatie, deze 2cd. Zo'n beetje het halve Tambu-album staat er op, nou niet bepaald hun beste plaat. Geef mij dan maar de 3cd box, van een paar jaar eerder.

avatar van dazzler
Toch maar 4 sterren, want ik hou niet van verzamelaars
die nummers schaamteloos editten (Rosanna en Africa).
Single mixen zijn okee, maar gekortwiekte nummers minder.

Jammer dat er geen chronologische opbouw is, en
inderdaad nogal veel nummers van het Tambu album.

Heb momenteel deze 16 tracks op één schijfje gezet.

Hold the Line / I'll Supply the Love / Georgie Porgie / St. George
and the Dragon / 99 / Goodbye Elenore / Rosanna / Make Believe /
I Won't Hold You Back / Africa / Stranger in Town / I'll Be over You /
Without Your Love / Pamela / Stop Loving You / Mushanga

stuart
Ik ben niet zo'n liefhebber van Toto, maar wel van hun muzikale kunnen en dan vooral van Steve Lukather; een geweldige allround topgitarist. Toch zijn er wel een tiental nummers die ik goed/mooi vind, waaronder Rosanna met het lekkere einde; die is hier dus gekortwiekt.

Sstttt
Marty schreef:
Geef mij dan maar de 3cd box, van een paar jaar eerder.
Of gewoon Past to Present 1977-1990 als je aan één schijfje TOTO genoeg hebt.

avatar van Marty
Sstttt schreef:
Of gewoon Past to Present 1977-1990 als je aan één schijfje TOTO genoeg hebt.

Dan mis je wel 10 jaar uit de carriere van Toto!

avatar van Poeha
Marty schreef:

Dan mis je wel 10 jaar uit de carriere van Toto!

17 jaar

avatar van Gert P
Inderdaad een mooie cd verzamelaar maar waarom ze altijd op verzamelaars en niet alleen van toto hoor de nummers moeten korten? Zet er dan een nummer minder op.
Howel hierwel de nummes in het geheel opkonden.