Hoodoo Gurus - Blow Your Cool (1987)

Australiƫ
Label: Elektra

1. Out That Door (4:15)
  2. What's My Scene (3:50)
  3. Good Times (3:03)
  4. I Was the One (4:12)
  5. Hell for Leather (3:29)
  6. Where Nowhere Is (4:00)
  7. Middle of the Land (4:34)
  8. Come On (2:44)
  9. My Caravan (4:20)
  10. On My Street (3:16)
  11. Party Machine (5:12)
  12. Heart of Darkness (3:03)
Met de radiohit uit de 80s What's my scene dat toen dagenlang in mijn hoofd zat

avatar van c-moon
The Hoodoo Gurus!!!

Waar is de tijd. Geweldige Gitaargoden waren dat. Leuke no-nonsense gitaarpowerrock van de bovenste plank!!!

Ah.. Memories..

avatar van lebowski
Ik heb ze ooit nog in Paradiso gezien en het dak ging er af! Het is in Nederland verder niet veel geworden met Hoodoo Gurus vogens mij.

avatar van Rainmachine
Zit deze plaat vanmiddag net te draaien. Klinkt nog steeds fantastisch. Dit is (net als The Church) Australische gitaarrock op z'n best. Dichter bij een commerciële doorbraak zijn ze (hier) helaas nooit gekomen. Zoals een vriend van me vroeger eens zei. "Het is dat de Stones de rock'n roll hebben uitgevonden anders waren het de Hoodoo Gurus geweest!" Tel uit je winst dus!

avatar van lebowski
Rainmachine schreef:

Die vriend van jou mag wel eens een lesje muziekgeschiedenis volgen

djeffibrelich
de rolling stones hebben WEL de arrogante swagger-rock uitgevonden.
dat dan weer wel.

avatar van koosknook
Stone age Romeo, een eerder album van hun, heeft nóg betere liedjes dan dit album, maar deze heeft iets meer' ballen. Dit is wel de meest volwassen plaat van The Hoodoo Gurus.
THG waren vooral vakkundig in poppy-liedjes schrijven, niet zozeer in de rock 'n roll. Al moet ik zeggen dat ik ze nooit "live" heb gezien.

avatar van wibro
Prima album van deze nogal onderschatte Australische rockband. In zijn geheel is dit album iets minder dan hun verrassende frisse debuut Stoneage Romeos.
De CD van dit album lag te koop op een CD/platenmarkt in Nijmegen voor slechts € 1,00. Zo zie je maar dat het ook wel eens een voordeel is dat een band of album onbekend is.

En ook leuk die Bengeltjes op Good Times!

avatar van frolunda
Toch een stuk,met name door de bombastische productie,commerciëler klinkend dan hun eerste twee albums,Gelukkig is het songmateriaal met onder andere What's My Scene,Middle of the Land en Out that door wel op niveau zodat toch een zeer aangenaam album is geworden.
Het succes kwam er echter niet en daarna ging het jammer genoeg toch redelijk snel bergafwaarts met de Hoodoo gurus.

avatar van Rainmachine
Die vriend van jou mag wel eens een lesje muziekgeschiedenis volgen

Ja dat was natuurlijk een bijzondere opmerking maar we hebben er nog jaren om gelachen. Hij had overigens helemaal NIETS met de Stones. Maar goed, dat terzijde. De plaat viel destijds op door de top productie (volgens mij Chris Kimsey) en viel lekker de zomer in. Veel gedraaid destijds.

Eh... ik neem aan dat je daarmee bedoeld het succes in Europa. In Australie is dit een grote band geweest hoor, die stonden daar voor grote stadions te spelen. Ze hebben ook lijflied van het Australische rugbyteam geschreven wat iedereen mee zat te blaten. What's My Scene werd What's My Team...

2021 en staat nog steeds als een huis 0,5 erbij