Tormentor - Goddess of Love (1984)

1 stem

Belgiƫ
Rock / Metal
Label: Mausoleum

1. No They Ain't Gonna Catch Me (3:36)
  2. Mean Advice (4:25)
  3. Icarus (3:51)
  4. Hell Is for Children (4:01)
  5. Infernal Downtrip (2:33)
  6. Goddess of Love (4:11)
  7. Night of Shadows (5:06)
  8. Recompense (2:45)
  9. The Joker (4:05)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Tormentor is een vijftal uit Brussel en brengt in 1984 hun enige plaat uit, op het beruchte Mausoleum label, waarbij je vaak ijdel mocht hopen op een deftig albumgeluid. Hier is dat dik in orde en de vier heren muzikanten spelen aardige nummers in de beste Hard Rock / Heavy Metal stijl, waar vaak de keyboards meehelpen. Probleem is misschien de matige tot soms redelijke zang.

Dat goede zangers dun gezaaid zijn, blijkt maar nog eens. Als men het gaspedaal met verstand beroert, i.e. intrapt, dan is dit best genieten bij de nummers No They Ain't Gonna Catch Me, Recompence en Night of Shadows. Toch mis ik een beetje risico, een beetje gevaar. Hell is for Children is het balladachtige dieptepunt voor mij en Infernal Downtrip is een instrumentaal spookachtig bedoeld niemendalletje. Mooi uitgewerkt vind ik de prima gitaarsolo's op een aantal andere nummers.

Metal Archives plakt hier het etiket Heavy Metal / Power Metal op, schrap dat tweede maar, nergens voor nodig. In 1984 kwamen een aantal beresterke Metal albums uit, deze is dat niet. Een heruitgave op cd in 1994 bevat geen extra nummers, deze negen nummers waren het voor Tormentor, waarvan er volgens MA een stuk of twintig rondlopen in de Metal wereld.