Shelby Lynne - Revelation Road (2011)

Country
Label: Everso

1. Revelation Road (3:43)
  2. I'll Hold Your Head (4:29)
  3. Even Angels (2:44)
  4. Lead Me Love (3:12)
  5. The Thief (2:59)
  6. Woebegone (4:18)
  7. I Want to Go Back (3:15)
  8. I Don't Need a Reason to Cry (3:41)
  9. Toss It All Aside (3:47)
  10. Heaven's Only Days Down the Road (3:42)
  11. I Won't Leave You (2:41)
  12. That's What It Means (4:10)
avatar van UrbainAlpain
Uiterst brave en onopvallende plaat. Lynne heeft geen slechte stem maar doet er nergens wat mee. Alle nummers (op Woebegone na misschien) lijken een cloon van elkaar. Er zal wel een publiek zijn voor deze muziek maar 't is alles behalve mijn ding.

Hendrik68
Daar wordt vanmorgen in het Dagblad van het Noorden heel anders over gedacht. De recensie die daar is te lezen staat ook op Altcountry.nl. Daar worden de volle 5 sterren gegeven. Maakt mij zeer benieuwd. Op die site worden in mijn ogen nogal eens totaal onbegrijpelijke beoordelingen gegeven, maar wat ik van Shelby Lynne heb gehoord in het verleden dan kan ik me niet voorstellen dat ze een 2 sterren plaatje maakt. Ik ga op onderzoek uit.

BobbieMarley
UrbainAlpain schreef:

Wat een onzinverhaal. Alle nummers lijken op elkaar? Hoe vaak heb je deze cd gehoord? Je zegt ze zingt niet slecht. Understatement van het jaar! Verder wil ik het hier bij laten, zonde van mijn tijd.

Hendrik68
Dit album is in ieder geval niet zonde van de tijd en lijken ook bepaald niet allemaal op elkaar. Mensen die van Lucinda Williams en Gillian Welch houden kunnen dit ook waarderen, op zeker. Album moet nog groeien bij mij, maar er staan zeker een aantal toppers op zoals Even Angels (wauw), Woebegone, I want to go back, en Toss it all inside. Ook de afsluiter mag er zijn. Nog te vroeg om er sterren aan te geven, maar de 5 sterren die er aan gegeven worden op Altcountry.nl kan ik beter begrijpen dan de 2 van UrbainAlpain. Dit is een zeer goed album in het country-folk segment en ik word hier meer door gegrepen dan door Williams en Welch, hoewel ik die dames ook zeker wel waardeer.

avatar van Lura
UrbainAlpain schreef:

Uiterst brave plaat? De teksten al eens goed beluisterd?!